ΣΥΡΙΖΑ: Η «ακτινογραφία» των 63.000 ψηφοφόρων στις προκριματικές εκλογές – Σήμερα τα αποτελέσματα

Περισσότεροι από 63.000 ψηφοφόροι συμμετείχαν στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη των 35 υποψηφίων που θα καταρτίσουν το ψηφοδέλτιο του κόμματος ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι 57.000 είναι παλιά και νέα μέλη και περίπου 6.000 φίλοι.

Τα αποτελέσματα, όπως ενημέρωσε η Κουμουνδούρου, θα βγουν σήμερα, Δευτέρα. Όπως έχει γνωστοποιηθεί, δεν θα ανακοινωθεί η σειρά κατάταξης των 35 υποψηφίων.

Από την Περιφέρεια της Αττικής εκλέγονται 12 υποψήφιοι, από τη λίστα των αποδήμων 2, από την Κεντρική Μακεδονία 4, τη Θεσσαλία 3, τη Δυτική Ελλάδα 3, την Κρήτη 2, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2, την Πελοπόννησο 1 υποψήφιος. Αντίστοιχα 1 υποψήφιος εκλέγεται στη Στερεά Ελλάδα, στο Νότιο Αιγαίο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Μακεδονία, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο. Συνολικά, θα εκλεγούν 35 υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Πέντε υποψηφίους θα ανακοινώσει ο Στέφανος Κασσελάκης και μαζί με τους νυν ευρωβουλευτές Κώστα Αρβανίτη και Έλενα Κουντουρά θα συμπληρωθεί η λίστα των «42».

Η κεντρική εκδήλωση για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα την Παρασκευή.

Στην ηγεσία της Κουμουνδούρου υπάρχει η πεποίθηση πως το κόμμα θα είναι η έκπληξη των εκλογών, με την ήττα της Ν.Δ. να μπαίνει πλέον σε πρώτο πλάνο. Κατά την πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του στο Mega ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε ακόμη και για ανατροπή στις ευρωκάλπες, ενώ αίσθηση προκάλεσε η εξής αναφορά του: «Αν δείτε στις δημοσκοπήσεις τον ΣΥΡΙΖΑ στο 20% και τη Ν.Δ. στο 29%, τι θα πείτε;» είπε χαρακτηριστικά. Επιπλέον, υπάρχουν δύο κρίσιμα ζητήματα τα οποία αποτελούν -διά στόματος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.- άμεσες προτεραιότητες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το εκλογικό ακροατήριο της αποχής, με τον ίδιο να δηλώνει ότι το 52% που απέχει δεν είναι απολιτίκ, αλλά απογοητευμένο με το πολιτικό σύστημα. Δεύτερον, θα επιμείνει να δίνει έμφαση στη διαμόρφωση ενός συμπαγούς και συγκεκριμένου κυβερνητικού προγράμματος, αλλά και στη δημιουργία μίας νέας κυβερνητικής ομάδας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ