ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις: Αποκαλύπτονται τα ψέματα Μητσοτάκη

Για «συνειδητά ψέματα» κατηγορεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento στο οποίο γίνεται λόγος για παρακολούθηση του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη και ρωτά «ποιοι ήταν οι λόγοι της παρακολούθησής του».

Χατζηδάκης: Δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να με παρακολουθούσε ο πρωθυπουργός

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Τα αποδεικτικά στοιχεία που αποκαλύπτει το Documento για την παρακολούθηση του κ. Χατζηδάκη από την ΕΥΠ, εξηγούν για ποιο λόγο ο κ. Μητσοτάκης το έβαλε στα πόδια για να μην απαντήσει στη Βουλή στο απλό ερώτημα του κ. Τσίπρα αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον κ. Χατζηδάκη και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρο. Σήμερα αποδεικνύεται η αξιοπιστία Μητσοτάκη. Δεν έπαιζε απλά θέατρο όταν έκανε και τον θιγμένο λέγοντας πως “είναι δυνατόν να υπονοείτε ότι παρακολουθούσα εγώ υπουργό της κυβέρνησης; Ντροπή σας, μόνο που το υπονοείτε”, αλλά έλεγε συνειδητά ψέματα στους πολιτικούς του αντιπάλους, τους υπουργούς και τους βουλευτές του και στον ελληνικό λαό».

Συνεχίζοντας κατηγορεί τον πρωθυπουργό: «Ο κ. Μητσοτάκης, αφού από τις 8 Ιουλίου του 2019, την πρώτη μέρα δηλαδή διακυβέρνησής του, πήρε την ΕΥΠ στο γραφείο του, έκανε αυτό που οι κ. Σαμαράς και Καραμανλής χαρακτήρισαν “αδιανόητο” και “δημοκρατική εκτροπή”: Έβαλε να παρακολουθούν για τουλάχιστον έναν χρόνο τον τότε υπουργό Ενέργειας και Αντιπρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος εντελώς συμπωματικά βρισκόταν υπό παρακολούθηση και από το κακόβουλο λογισμικό Predator, όπως και οι Ανδρουλάκης και Κουκάκης».

Καταλήγοντας ρωτά: « Τα ερωτήματα που πλέον καλείται να απαντήσει είναι απλά:

1. Ποιοι είναι οι λόγοι εθνικής ασφάλειας για τους οποίους έδωσε εντολή παρακολούθησης του κ. Χατζηδάκη;

2. Απειλούσε ο κ. Χατζηδάκης την εθνική ασφάλεια ή μήπως απειλούσε τα ιδιοτελή συμφέροντα του Μαξίμου με τους χειρισμούς του που αφορούσαν σε επιχειρηματικά projects στο χώρο της ενέργειας; Περιμένουμε απαντήσεις».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ