ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση στην κυβέρνηση για τις εξελίξεις με τα F-16 – «Παταγώδης αποτυχία της πολιτικής Μητσοτάκη»

Επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα της προμήθειας και αναβάθμισης των αμερικανικών F-16 από την Τουρκία ασκεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τα F-35 στην Ελλάδα και το… φιλί της ζωής στην Τουρκία με τα F-16

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Το αίτημα της αμερικανικής κυβέρνησης προς το Κογκρέσο για πώληση 40 εκσυγχρονισμένων F-16, 900 πυραύλων αέρος-αέρος και 800 βομβών στην Τουρκία, καθώς και για εκσυγχρονισμό 79 F-16, αναδεικνύει την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής του «πιστού και δεδομένου συμμάχου» του κ. Μητσοτάκη».

Ακολούθως υποστηρίζει: «Δεν είναι δυνατόν να δίνεις γη και ύδωρ, να μην διεκδικείς τίποτα από την ομόλογή σου κυβέρνηση και μετά να επαφίεσαι αποκλειστικά στις- καθόλα πολύτιμες- προσπάθειες του Γερουσιαστή Μενέντεζ και της ομογένειας για να προασπίσουν τα συμφέροντά της χώρας. Επιπλέον, αντί να καταβάλει κάθε προσπάθεια ο κ. Μητσοτάκης για να αποτρέψει αυτές τις εξελίξεις, έβαλε τον κ. Συρίγο να προετοιμάσει την κοινή γνώμη. Η επικίνδυνη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης έχει όλο και πιο δυσμενείς συνέπειες για τα ελληνικά συμφέροντα».

ΗΠΑ: Αντιδράσεις στο Κογκρέσο για την ενδεχόμενη πώληση των F-16 στην Τουρκία

Καταλήγοντας υπογραμμίζει: «Τουλάχιστον θα πρέπει να γίνει σαφές ότι η Ελλάδα απορρίπτει τον απαράδεκτο συμψηφισμό μεταξύ της πώλησης F16 στην Τουρκία – τα οποία θα παραβιάζουν καθημερινά τον εθνικό εναέριο χώρο- και ενδεχόμενη αγορά F35 από τη χώρα μας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ