ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς εντατικούς ελέγχους οι εργαζόμενοι μένουν απροστάτευτοι με τραγικές συνέπειες

«Χωρίς εντατικούς και αποτελεσματικούς ελέγχους, οι εργαζόμενοι μένουν απροστάτευτοι με τραγικές συνέπειες για την υγεία και την ασφάλεια τους», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή το γεγονός ότι «46χρονος στην Χαλκίδα, που έκανε διανομές ανασφάλιστος μέσα στον καύσωνα, έχασε την ζωή του έχοντας εμφανίσει νωρίτερα συμπτώματα θερμοπληξίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ υποβάθμισε την επιθεώρηση εργασίας και σήμερα ο υπουργός Εργασίας κ. Γεωργιάδης αρκείται σε συστάσεις και σε παραινέσεις προς τους εργοδότες να τηρούν τα μέτρα προστασίας για τον καύσωνα». Προσθέτει ότι «οι επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι ακόμη πιο δύσκολες».

Εν είδει υστερόγραφου ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι προκαλεί «αλγεινή εντύπωση ότι στο ιατρικό ανακοινωθέν κρίθηκε σκόπιμο να αναφερθεί ότι ο 46χρονος ‘δεν ήταν διανομέας’, ενώ στην συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι εργαζόταν ανασφάλιστος με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο ιδιοκτήτης της ψησταριάς και να σχηματίζεται σε βάρος του δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ