ΣΥΡΙΖΑ: Χιονοστιβάδα οι αποκαλύψεις για την αγορά του “Predator” από την κυβέρνηση

«Οι αποκαλύψεις για την προμήθεια από το ελληνικό Δημόσιο του λογισμικού παρακολούθησης “predator” παίρνουν πλέον μορφή χιονοστιβάδας», υπογραμμίζει σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι: “Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο ιστότοπος inside story, η εταιρεία παραγωγής του συγκεκριμένου λογισμικού συνδέεται με άλλη εταιρεία, η οποία έχει συνάψει συμβάσεις με το Ελληνικό Δημόσιο από το 2020, οι οποίες δεν έχουν αναρτηθεί καθώς εμπίπτουν στις απόρρητες προμήθειες.

Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την αποκάλυψη της Google ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες που έχουν προμηθευτεί το “predator”, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι κρατικές υπηρεσίες δεν είχαν και δεν έχουν κανενός είδους συναλλαγή με οποιονδήποτε συνδέεται με την παραγωγή και τη διακίνηση του συγκεκριμένου λογισμικού.

Περιμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τι επιχειρήματα θα επικαλεστεί αυτή τη φορά ο κ. Οικονόμου μετά την αμφισβήτηση από τον ίδιο ακόμη και της Google.

Το ερώτημα προς τον κ. Μητσοτάκη είναι απλό:

Οι συμβάσεις που υπέγραψε το Δημόσιο με την εταιρία KRIKEL και κρατούνται απόρρητες έχουν να κάνουν με την προμήθεια του συστήματος παρακολούθησης που χρησιμοποιείται αποδεδειγμένα πλέον κατά πολιτών και δημοσιογράφων;  Οφείλει να τις δώσει στη δημοσιότητα, διότι ό,τι και να πει πλέον ο κ. Μητσοτάκης δεν τον πιστεύει κανείς, ούτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό, όπως φάνηκε και από τη χθεσινή συνάντηση του εκπροσώπου του με την Αντιπρόεδρο της Κομισιόν, κα Γιούροβα.”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ