ΣΥΡΙΖΑ: Άναψε «φωτιές» η υποψηφιότητα του Ευάγγελου Αντώναρου – Αιχμές από Παπαδημούλη

Αντιδράσεις προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ η συμμετοχή του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου της κυβέρνησης Καραμανλή, Ευάγγελου Αντώναρου, στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Ανατολική Αττική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ως χθες ένα υπόλοιπο 25% υποψηφιοτήτων που έπρεπε να ανακοινώσει και οι πληροφορίες που άφηνε να διαρρεύσουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, έλεγαν ότι δεν θα υπήρχαν ονόματα που θα συζητηθούν. Ωστόσο τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, στα ψηφοδέλτια που πήραν για έγκριση είδαν το όνομα του Ευάγγελου Αντώναρου. Σύμφωνα με πληροφορίες στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας είχαν αποκλειστεί τρεις περιπτώσεις κεντροδεξιών υποψηφίων, μεταξύ των οποίων ήταν και η υποψηφιότητα Αντώναρου.

Πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 στην αίθουσα αρκετοί, κυρίως από την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, ξαφνιάστηκαν δυσάρεστα με το όνομα του κ. Αντώναρου στην Ανατολική Αττική. Από την «Ομπρέλα» δεν είδαν με καλό μάτι την μεταγραφή από την καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ, για την οποία είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους, στις προηγούμενες συνεδριάσεις των οργάνων.

Από την άλλη πλευρά οι Προεδρικοί απαντούσαν ότι ο Ευάγγελος Αντώναρος έχει πάρει εδώ και καιρό διαζύγιο από τη Νέα Δημοκρατία και είναι από τους σκληρούς πολέμιους του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ έχει στηρίξει πολλές φορές θέσεις του Αλέξη Τσίπρα. Επίσης συμβολίζει όπως έλεγαν ξεκάθαρα το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς όλες τις κατευθύνσεις.

 

Ωστόσο οι ενστάσεις στο κόμμα παραμένουν «Τα ψηφοδέλτια εγκρίθηκαν. Αν ήμουν εγώ ο μόνος που αποφασίζει για τα ψηφοδέλτια μπορεί η σύνθεσή τους να ήταν κάπως διαφορετική», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Κόκκινο «105,5» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και πρόσθεσε ότι «σε όσους έχουν διαφωνία για κάποια πρόσωπα που νιώθουν ότι δεν τους εκπροσωπούν έχω να πω να χρησιμοποιήσουν το όπλο τους, δηλαδή την ψήφο τους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέτρησε σήμερα ακόμα μία απώλεια από τα ψηφοδέλτιά του, μετά την αποχώρηση της κ. Αγαθοπούλου, καθώς τον ίδιο δρόμο ακολούθησε η επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη, η οποία δήλωσε ότι κακώς το όνομά της είναι στο ψηφοδέλτιο, γιατί δεν θα είναι υποψήφια.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ