ΣΥΡΙΖΑ: Αν ο Μητσοτάκης απορρίψει την τροπολογία μας επιβεβαιώνει ότι η λεηλασία έχει την υπογραφή του

Την τοποθέτηση του πρωθυπουργού κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε σχετική ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης, ως πορφυρογέννητος γόνος, δεν νιώθει στο παραμικρό τα προβλήματα και τα αδιέξοδα των πολιτών, και δεν έχει ιδέα πώς μπορεί να βγάζουν το μήνα νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Θέλει λοιπόν θράσος να μιλά για ‘αριστερά του χαβιαριού‘».

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Εύκολη κριτική από «αριστερούς του χαβιαριού» και «φιλελεύθερους πολυτελείας»

Όπως υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητσοτάκης «αφού για 15 μήνες κάνει πλάτη στην αισχροκέρδεια και υλοποιεί τη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου που έχει γίνει ποτέ στη χώρα, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές θυμήθηκε να δώσει κουπόνια 20 ευρώ για τρόφιμα», ενώ «την ίδια ώρα δεν λέει κουβέντα για τις νέες ανατιμήσεις στην αγορά, για τις νέες αυξήσεις 29% που έρχονται το Γενάρη στα τιμολόγια του ρεύματος».

Από την αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνουν πως «αν ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης έχει μετανιώσει και θέλει πραγματικά να στηρίξει ουσιαστικά αδύναμους και μεσαία τάξη και να μειώσει τις τιμές στην αγορά, δεν έχει παρά να ψηφίσει την τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την έκτακτη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα». Σημειώνει, τέλος, πως «αν την απορρίψει, απλά επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά ότι η λεηλασία έχει την υπογραφή του και πως θεωρεί τους πολίτες κορόιδα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ