ΣΥΡΙΖΑ: Αυτονόητη η υποχρέωση της Αστυνομίας για την προστασία του Κώστα Βαξεβάνη

Την ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την καταγγελία του εκδότη του Documento, στην οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι δέχθηκε ένα τηλεφώνημα στο οποίο τον ενημέρωναν πως κάποιοι είχαν σχεδιάσει να εκτελέσουν συμβόλαιο εναντίον του, αλλά μια συμπλοκή με άνδρες της ΕΛΑΣ ματαίωσαν τα σχέδιά τους.

«Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης δημοσίευσε σήμερα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, από το οποίο προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις κινδύνου για τη ζωή του. Είναι αυτονόητη υποχρέωση της αστυνομίας και της Δικαιοσύνης να λάβουν άμεσα όλα τα μέτρα τόσο για την εξιχνίαση αυτής της υπόθεσης, όσο και για την προστασία του δημοσιογράφου», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΣΗΕΑ:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη συμπαράσταση του στον συνάδελφο Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος προχώρησε σε αποκαλύψεις σύμφωνα με τις οποίες η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο.

Απαιτούμε άμεσα οι αρμόδιες εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές να διερευνήσουν τις καταγγελίες του Κ. Βαξεβάνη και να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση. Ζητάμε την προστασία του συνάδελφου, ενώ για την υπόθεση η Ένωση Συντακτών θα ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων”.

Βαξεβάνης: Αναγκάζομαι να σας ενημερώσω γιατί είσαστε η μοναδική προστασία

“Αναγκάζομαι να σας ενημερώσω γιατί είσαστε η μοναδική προστασία” έγραψε ο Κώστας Βαξεβάνης σε μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook, όπου έκανε τις σχετικές καταγγελίες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ