Συρίγος για Μπογδάνο: Διαφωνώ με τη δημοσιοποίηση συγκεκριμένων στοιχείων μαθητών

“Προσωπικώς είμαι αντίθετος στη δημοσιοποίηση συγκεκριμένων στοιχείων μαθητών. Είναι άλλο να πεις ότι έχει 100 μαθητές εκ των οποίων οι 90 δεν είναι ελληνικής καταγωγής και διαφορετικό να δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους και αυτό είναι κάτι στο οποίο διαφωνώ εξ αρχής εδώ και πολλά χρόνια” ανέφερε ο Άγγελος Συρίγος μιλώντας στον Realfm 97,8 σχετικά με τον σάλο που ξέσπασε σχετικά με δημοσίευμα του MeaCulpa, το οποίο αναφέρεται σε μαθητές νηπιαγωγείου της Αθήνας, που είναι μετανάστες και τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

“Από την άλλη πρέπει να επισημαίνουμε το πρόβλημα, σας το λέω εμπειρικά. Από το Μουσείο μέχρι το τέρμα της Πατησίων τα σχολεία μας έχουν έναν αριθμό περίπου στο 90% με μαθητές που δεν έχουν ελληνική καταγωγή” πρόσθεσε, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Αντώνη Δελλατόλα.

“Θέλουμε διαπολιτισμική εκπαίδευση. Για να γίνει σωστή διαπολιτισμική εκπαίδευση χρειάζεται οι μαθητές να ενσωματωθούν, να ενταχθούν μέσα στην κοινωνία. Όλοι οι καθηγητές σου λένε ότι το ποσοστό των μαθητών που δεν έχουν ως μητρική γλώσσα, τη γλώσσα της χώρας όπου δίνεται το μάθημα, δεν πρέπει να ξεπερνούν ένα ποσοστό 20%-25%, διότι παύει να έχει διαδικασίες ενσωματώσεως. Δεν μπορεί να γίνει σωστά το μάθημα” ανέφερε ο κ. Συρίγος.

“Εμείς θέλουμε την ενσωμάτωση των μαθητών στην κοινωνία” συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ