Συρεγγέλα στον Realfm 97,8: Πώς λειτουργεί το «Panic Button» κατά της ενδοοικογενειακής βίας

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας, Μαρία Συρεγγέλα μίλησε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Για πρώτη φορά η χώρα μας έχει ένα πρόγραμμα στεγαστικής πολιτικής που αφορά τα νέα ζευγάρια. Το πρόγραμμα ξεκινά πιλοτικά και στόχος μας είναι να γίνει πιο ευρύ το επόμενο χρονικό διάστημα, αν φυσικά μας επιλέξει ο κόσμος να συνεχίσουμε ως κυβέρνηση» είπε αρχικά.

«Υπάρχει πλατφόρμα στο Εργάνη όπου μπορεί κάθε επιχείρηση να αιτηθεί με εύκολο τρόπο ώστε να φτιάξει χώρο φύλαξης για τα παιδιά των εργαζομένων. Το κράτος δίνει όλα τα χρήματα και για την διαμόρφωση και μέχρι δύο άτομα προσωπικό. Το κουμπί πανικού έχει αρχίσει να λειτουργεί. Οι γυναίκες που έχουν ήδη θέματα ενδοοικογενειακής βίας μπορούν να προμηθευτούν την εφαρμογή που είναι κρυπτογραφημένη, δεν φαίνεται δηλαδή στο κινητό ώστε να μην την δει ο θύτης, από τα ΑΤ και από τα συμβουλευτικά κέντρα σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Με το πάτημα του κουμπιού ειδοποιείται άμεσα η αστυνομία και πηγαίνει στο σημείο» περιέγραψε.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ