Συνήγοροι Παπαγγελόπουλου για Novartis: Η εισαγγελική πρόταση αποτελεί το κύκνειο άσμα των κατηγόρων του πρώην υπουργού

Ως ένα “κύκνειο άσμα των κατηγόρων του κ Παππαγγελόπουλου” χαρακτηρίζουν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου την εισαγγελική πρόταση που “δείχνει” το εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου για τον πρώην υπουργό και τους τρεις εισαγγελείς που διετέλεσαν αρμόδιοι για την Εισαγγελία Διαφθοράς με επικεφαλής την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη για την υπόθεση της εμπλοκής των 10 πολιτικών προσώπων στις παράνομες πρακτικές του φαρμακευτικού κολοσσού της Novartis.

Σε σχετική ανακοίνωση, οι συνήγοροι του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σημειώνουν ότι “αν μη τι άλλο κατανοούμε την θέση της κ Εισαγγελέως. Επέλεξε την αξιοπρέπεια της σιωπής από την βέβαιη παράνομη αιτιολογία περί παραπομπής αφής οι νομικοί και πραγματικοί ισχυρισμοί του εντολέως μας μόνο δια της οδού της παρανομίας και της στρέβλωσης και του νόμου και της λογικής δύνανται να αντικρουστούν”.

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Η ανακοίνωση των συνηγόρων υπεράσπισης

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Η από 14/6/2021 Εισαγγελική πρόταση της κ Μετσοβίτου-Φλουρή αποτελεί το κύκνειο άσμα των κατηγόρων του κ Παππαγγελόπουλου. Η πρόταση είναι απαλλακτική για όλα σχεδόν τα κακουργήματα που του αποδίδονταν. Το απαλλακτικό σκέλος αφορά στο κακούργημα της εκβίασης , της δωροληψίας πολιτικού προσώπου , της σύστασης συμμορίας με σκοπό την τέλεση κακουργημάτων, την ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος. Κατά το απαλλακτικό της σκέλος η πρόταση υιοθετεί το σύνολο των νομικών και πραγματικών ισχυρισμών του εντολέως μας. Όσον αφορά στο παραπεμπτικό σκέλος της πρότασης , η κ Μετσοβίτου-Φλουρή προτείνει την παραπομπή της υπόθεσης για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας και για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος. Στο παραπεμπτικό της σκέλος η εισαγγελική πρόταση δεν διαλαμβάνει ούτε μία λέξη προς αντίκρουση των νομικών και πραγματικών ισχυρισμών του εντολέως μας. Ακολουθεί την γραμμή της εκκωφαντικής σιωπής επιδιδόμενη σε στείρα επανάληψη των όσων διαλαμβάνει το κατηγορητήριο. Αν μη τι άλλο κατανοούμε την θέση της κ Εισαγγελέως. Επέλεξε την αξιοπρέπεια της σιωπής από την βέβαιη παράνομη αιτιολογία περί παραπομπής αφής οι νομικοί και πραγματικοί ισχυρισμοί
του εντολέως μας μόνο δια της οδού της παρανομίας και της στρέβλωσης και του νόμου και της λογικής δύνανται να αντικρουστούν.

Οι συνήγοροι υπερασπίσεως
Δημήτριος Παπαγγελόπουλος
Μάνος Ροδουσάκης”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ