Συνεπιμέλεια – Γιάννης Λοβέρδος για την ομιλία που προκάλεσε σάλο: “Ήταν φραστικό λάθος, λυπάμαι”

Σάλος προκλήθηκε από την ομιλία του Γιάννη Λοβέρδου στη Βουλή για τη συνεπιμέλεια. Ο βουλευτής της ΝΔ μίλησε στην εκπομπή “Έλα Χαμογέλα” του OPEN δίνοντας εξηγήσεις για την τοποθέτησή του που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. “Να διευκρινίσω ότι το θέμα που συζητήθηκε στο νομοσχέδιο δεν έχει καμία σχέση με την ενδοοικογενειακή βία. Η ενδοοικογενειακή βία είναι καταδικαστέα σε όλες τις μορφές, είναι απεχθής βίας, και γι’ αυτό υπάρχει σχετική νομοθεσία. Ο πατέρας που κακοποιεί τη μάνα και τα παιδιά του είναι εγκληματίας και πρέπει να τιμωρείται αυστηρά, να μπαίνει στη φυλακή. Και ένας εγκληματίας, φυσικά, δεν μπορεί να έχει την επιμέλεια των τέκνων του” δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.

“Αυτό που είπα – και αυτό εννοώ – είναι ότι από τη στιγμή που διαλύεται ένας γάμος, θα είναι καλό να έχουν την επιμέλεια και οι δύο γονείς. Αυτό λέει το νομοσχέδιο. Βέβαια, η κάθε περίπτωση ενός διαλυμένου γάμου είναι διαφορετική, δεν είναι όλα τα διαζύγια ίδια. Γι’ αυτό και την προτεραιότητα την έχουν τα δικαστήρια. Τα δικαστήρια κρίνουν και αποφασίζουν. Υπάρχουν περιπτώσεις που ένας ή μία σύζυγος είναι κακή σύζυγος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να βλέπει το παιδί του/της” τόνισε ο βουλευτής.

“Τα δικαστήρια κρίνουν τα πραγματικά γεγονότα γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Είπα ότι υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις, επειδή υπάρχει μίσος μεταξύ των συζύγων, μπορεί να ισχυριστεί μια γυναίκα ότι δήθεν ο σύζυγός της την κακοποιεί ή ότι τη δέρνει. Αυτό δεν θα το κρίνει η Βουλή, αλλά θα έρθει δικαστήριο και θα δει ποια είναι η αλήθεια και ποιο είναι το ψέμα. Θα εξετάσει τα πραγματικά γεγονότα και θα κρίνει αν όντως έτσι συμβαίνει και θα κρίνει ποιος θα πρέπει να έχει την επιμέλεια. Αυτό είπα” ανέφερε.

“Αισθάνομαι άσχημα”

“Μέσα στο πλαίσιο που έγινε η δήλωσή μου – εσφαλμένη εκ των υστέρων – ότι η διατύπωσή μου ήταν σαφής. Δεν ήταν από ό,τι κατάλαβα μετά. Εκείνη τη στιγμή μέσα στη Βουλή, δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Και γι’ αυτό έπεσα από τα σύννεφα, όταν μια μέρα μετά υπήρξαν αυτές οι αντιδράσεις. Προφανώς έκανα λάθος” σημείωσε ο κ. Λοβέρδος.

Ερωτηθείς πώς ένιωσε όταν άκουσε μετά την ομιλία απάντησε: “Μετά ένιωσα άσχημα κατάλαβα ότι ήταν λάθος και λυπάμαι πολύ γι’ αυτό. Ήταν φραστικό λάθος, που γι’ αυτό αισθάνομαι πάρα πολύ άσχημα. Λυπάμαι που έγινε και προφανώς δεν θα έπρεπε να έχει γίνει. Σε καμία περίπτωση να είχα σκοπό να δώσω εύσημα στον κακοποιητή πατέρα, του οποίου η θέση είναι στη φυλακή”.

Exit mobile version