Υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ η Όλγα Γεροβασίλη – «Δηλώνω παρούσα»

Την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε η Όλγα Γεροβασίλη.  «Σήμερα, αυτή την τόσο δύσκολη στιγμή, δηλώνω παρούσα. Για να σταματήσει η κατηφόρα. Για να ανακάμψει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Για να γίνει ξανά η Μεγάλη Αριστερά για να γίνει ξανά ο προοδευτικός χώρος πρωταγωνιστής», είπε χαρακτηριστικά.

«Εδώ, δεν υπάρχουν αντίπαλοι, εδώ δεν είναι αρένα, υπάρχουν μόνο σύντροφοι. Όχι άλλοι εχθροί, όχι άλλος διχασμός ανάμεσα μας», είπε στην αρχή της ομιλίας της η Όλγα Γεροβασίλη. «Δεν πάει άλλο. Η κοινωνία ζητάει άμεσα προοδευτική διέξοδο. Γι’ αυτό και είναι κρίσιμη η μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου. Οφείλουμε να την δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για μία προοδευτική πλειοψηφία στο ευρωκοινοβούλιο απέναντι στη δεξιά και την ακροδεξιά», είπε η Όλγα Γεροβασίλη, σημειώνοντας πως είναι δύσκολη και κρίσιμη η μάχη που πρέπει να δώσει το κόμμα.

Όλους αυτούς τους μήνες στήριξα τη νέα προσπάθεια που ξεκίνησε ο Στέφανος Κασσελάκης. Και την στήριξα με σεβασμό στην ψήφο των μελών μας. Πάντα πίστευα ότι η αριστερά είναι οι άνθρωποί της. Εμείς όλοι που δίνουμε μάχες για τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε.

Σήμερα όμως, συνέχισε, πρέπει να κοιτάξουμε την πραγματικότητα στα μάτια γιατί το κόμμα μας υποχωρεί συνεχώς. Η εκλογική επιρροή υποχωρεί διαρκώς. Σήμερα φτάσαμε στο σημείο να μην υπάρχει ενδιαφέρον των μελών μας για να είναι σύνεδροι.

Γεροβασίλη: Πρέπει να μπει φρένο στην καθοδική πορεία

Πρέπει να μπει φρένο στην καθοδική πορεία, να ανακτήσουμε την κυβερνητική μας προοπτική. Σε αυτό θα συμφωνήσουμε όλοι νομίζω, είπε χαρακτηριστικά. Να δώσουμε ελπίδα και προοπτική σε όλο τον προοδευτικό κόσμο της χώρας.  Να μπούμε ξανά με αυτοπεποίθηση στη μάχη απέναντι στη Δεξιά.  Είμαστε κόμμα διακυβέρνησης. Δεν είμαστε κόμμα συμπλήρωμα στο πολιτικό σύστημα και ούτε κόμμα διαμαρτυρίας και οι απαιτήσεις είναι πολύ υψηλές από εμάς, τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη, ενώ αναφέρθηκε στην περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «είμαστε περήφανοι για όσα πετύχαμε».

Δεν αρκεί να λέμε ότι μπορούμε να νικήσουμε τον Μητσοτάκη. Πρέπει να τον νικήσουμε, αλλά χρειαζόμαστε σοβαρό πολιτικό σχέδιο, συγκροτημένη πολιτική λειτουργία, σαφείς στόχους, συγκροτημένες προτάσεις, υπογράμμισε η Όλγα Γεροβασίλη και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων: Δεν μπορούμε να αυτοαναιρούμαστε. Να σταματήσουν τα λάθη που μας κοστίζουν, είπε, τονίζοντας την ανάγκη για σοβαρότητα και αξιοπιστία.

Καλή, χρήσιμη και απαραίτητη η επικοινωνία, αλλά φτάνει; Πρέπει να υπηρετεί το σχέδιο όχι να το υποκαθιστά, συνέχισε η Όλγα Γεροβασίλη. Ο ρόλος του προέδρου είναι καθοριστικός σε αυτή την προσπάθεια. Να ενώνει, να συνθέτει, όχι να διχάζει. Να ρίχνει γέφυρες, όχι να υψώνει τείχη. Να αγκαλιάζει, όχι να απομακρύνει. Μα πάνω από όλα να μεγαλώνει το κόμμα. Να προσθέτει δυνάμεις και όχι να αφαιρεί. Και αυτός ο ρόλος είναι πιο κρίσιμος στα πολυσυλλεκτικά κόμματα. Έτσι κατάφερε να μεγαλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το 2008, με πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα. Με όλους εμάς και εσάς που ματώνετε για αυτή την υπόθεση, τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη.

Όχι ενός αντρός αρχή, τόνισε η κυρία Γεροβασίλη και απευθυνόμενη στους συνέδρους μίλησε για υπαρξιακό δίλημμα, ενώ ζήτησε να απαντήσουν στον προβληματισμό εάν μια εσωκομματική διαδικασία προκαλέσει αυτή τη στιγμή μεγαλύτερα προβλήματα, επισημαίνοντας ότι «λίγους μήνες πριν από τις ευρωεκλογές το κόμμα βυθίστηκε στην εσωστρέφεια».

«Οφείλουμε να δώσουμε διέξοδο. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι. Όλες και όλοι έχουμε ευθύνη. Μου αναλογεί μερίδιο της ευθύνης, για το πριν και για το τώρα. ‘Ακουσα το δημόσιο προσκλητήριο του Προέδρου: Η απάντηση μου σε αυτή την πρόκληση είναι ότι είμαι παρούσα. Αυτό επιβάλει το αίσθημα ευθύνης μου απέναντι στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Απέναντι στον προοδευτικό κόσμο της χώρας» είπε η Όλγα Γεροβασίλη ανακοινώνοντας και επίσημα την υποψηφιότητά της.

Δεν φοβήθηκα ποτέ την ευθύνη, περάσαμε δια πυρός και σιδήρου, για να κυβερνήσουμε, να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Είμαι περήφανη για όσα πετύχαμε, είμαι υπερήφανη που ήμουν μέλος της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Αγαπητέ πρόεδρε, δεν αγαπάς τα μέλη περισσότερο από εμάς. Αυτή τη δύσκολη στιγμή δηλώνω παρούσα. Για να γίνει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ η μεγάλη Αριστερά, για να γίνει ξανά ο προοδευτικός χώρος πρωταγωνιστής, για μια πραγματικά προοδευτική αντεπίθεση που έχει ανάγκη η χώρα και ο λαός», τόνισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ