Συνάντηση του Κουτσούμπα με ΣΕΓΑΣ και Κολυμβητική Ομοσπονδία

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία τους, με τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και με τον Πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Δημήτρη Διαθεσόπουλο.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αφού ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ομοσπονδίες, που αφορούν κυρίως στην έλλειψη επαρκούς χρηματοδότησης η οποία παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, αλλά και σε υλικοτεχνικές υποδομές, μετέφερε τα θερμά συγχαρητήρια του ΚΚΕ στις Ομοσπονδίες, τους αθλητές και τις αθλήτριες, οι οποίοι διακρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και σε εκείνους που δεν ανέβηκαν στο βάθρο ή είχαν ατυχίες.

«Σε όλους αξίζουν συγχαρητήρια, είναι όλοι τους νικητές σε αυτόν τον αγώνα», δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ και τόνισε:

«Όταν σταματούν να γράφουν οι κάμερες και σβήνουν τα φώτα της δημοσιότητας, έρχονται στην επιφάνεια ξανά και ξανά τα μεγάλα προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού. Η υποχρηματοδότηση, η κρατική ανεπάρκεια που κρατά τις υποδομές σε απαράδεκτα επίπεδα,  η έλλειψη έμπειρου εξειδικευμένου προσωπικού λόγω έλλειψης χρημάτων. Τα χρήματα υπάρχουν, τα χρήματα πρέπει να βρεθούν, γιατί ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να μπει στις προτεραιότητες μαζί με άλλα κορυφαία ζητήματα, όπως είναι η Υγεία και η Παιδεία του λαού μας.

Ο αθλητισμός αφορά στη νεολαία, την υγεία και το μέλλον της πατρίδας μας. Δεν μπορεί να εξαρτάται η συμμετοχή των αθλητών και των αθλητριών μας σε διάφορες εθνικές ή διεθνείς διοργανώσεις, απ’ το εάν έχουν μείνει κάποια χρήματα στο ταμείο της Ομοσπονδίας τους, του σωματείου τους, εάν θα βάλουν το χέρι στην τσέπη οι γονείς ή οι συγγενείς ή αν θα βρεθεί ένας χορηγός για να χρηματοδοτήσει αυτή την προσπάθεια. Αυτά πρέπει να είναι κρατική φροντίδα,  θα πρέπει να είναι γερή η χρηματοδότηση.»

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε επίσης ότι «το ΚΚΕ 365 ημέρες το χρόνο θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, σε συνεννόηση με τις Ομοσπονδίες, με όλους του αθλητές τις αθλήτριες, τα σωματεία τους, έτσι ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε, να απαιτήσουμε, να πιέσουμε και μέσα στη Βουλή αλλά και έξω απ’ αυτή στους μαζικούς λαϊκούς αγώνες, ώστε να υπάρχει πραγματικά αθλητισμός για να μπορούμε να έχουμε και υψηλό επίπεδο και πρωταθλητισμό. Γιατί χωρίς αθλητές που να ξεκινάνε απ’ το σχολείο, τη γειτονιά, το πρωτοβάθμιο σωματείο και να διαρθρώνονται πανεθνικά, πανελλαδικά σε ένα σχέδιο και πρόγραμμα πραγματικά αθλητικής αναγέννησης και προόδου, δεν θα μπορέσει να υπάρξει μέλλον.»

Διαβάστε επίσης:

ΝΔ: Τσίπρας και Κατρούγκαλος εξαπατούν τους συνταξιούχους

Ποτάμι: Η Γεννηματά κληρονόμησε το ΠΑΣΟΚ, πίστεψε ότι μπορεί να κληρονομήσει και το Ποτάμι

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ