Συνάντηση Μητσοτάκη με Ράμα: Επιτάχυνση των διαδικασιών για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών

Οι διμερείς σχέσεις, όπως και η ευρωπαϊκή πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας.

Ειδικά για το δεύτερο ζήτημα, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη σταθερή υποστήριξη της χώρας μας, σύμφωνα με κυβερνητική ενημέρωση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Έντι Ράμα συμφώνησαν ότι, μετά και τις εκλογές στην Αλβανία, οι δύο χώρες είναι έτοιμες να επιταχύνουν τις διαπραγματεύσεις για τη συνομολόγηση συνυποσχετικού για την παραπομπή της Οριοθέτησης των Θαλασσίων Ζωνών τους στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Όπως αναφέρει οι κυβερνητικές πηγές, ο Έντι Ράμα ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη δωρεάν διάθεση 20.000 εμβολίων, τα οποία παραδόθηκαν σήμερα στην Αλβανία, ενώ ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε το διαχρονικό και σταθερό ενδιαφέρον της χώρας μας για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα καθώς και για την πρόοδο της Αλβανίας στους τομείς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κράτους Δικαίου, που εμπίπτουν στα προαπαιτούμενα που η ΕΕ έχει θέσει προς την Αλβανία. Επιπλέον, συνεχάρη τον κ. Ράμα για την εκλογή της Αλβανίας ως μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τη διετία 2022- 2023.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.