Συνάντηση Μέρκελ-Μητσοτάκη: Γιατί απουσίαζε ο Πίνατ από το Μέγαρο Μαξίμου

Τους τελευταίους μήνες στο Μέγαρο Μαξίμου ζει ο Πίνατ, ο σκύλος που υιοθέτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από καταφύγιο αδέσποτων ζώων της Ηλιούπολης.

Όποτε ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου και περιμένει να υποδεχθεί τους επίσημους καλεσμένους του, ο Πίνατ βρίσκεται εκεί, στα πόδια του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι περισσότεροι καλεσμένοι, μετά την επίσημη χειραψία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σκύβουν και χαιρετούν με ένα χάδι και τον Πίνατ, ο οποίος είναι πάντα φιλικός και κουνάει με χαρά την ουρά του όποτε βλέπει να καταφθάνει κάποια λιμουζίνα.

Κυριάκος Μητσοτάκης Σαρλ Μισέλ Πίνατ Peanut

Γιατί απουσίαζε σήμερα ο Πίνατ;

Κατά τη σημερινή επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πίνατ απουσίαζε.

Αρκετοί πίστεψαν πως ο λόγος ήταν ότι πριν από έναν μήνα ο Πίνατ είχε αρχίσει να γαβγίζει κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σλοβάκο ομόλογό του Έντουαρντ Χέγκερ.

«Αυτός είναι ο σκύλος, τον οποίο πρόσφατα υιοθετήσαμε και ο οποίος ενίοτε είναι λίγο φασαριόζος. Αλλά είναι η πρώτη φορά που παρεμβαίνει σε συνέντευξη Τύπου. Συνήθως μας υποδέχεται στην πόρτα και είναι πιο ευγενής» είχε πει τότε ο Πρωθυπουργός.

Όμως ο λόγος δεν ήταν αυτός. Οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ενημερωμένοι πως η Γερμανίδα Καγκελάριος δεν τα πάει καλά με τα σκυλιά.

Η συνάντηση Μέρκελ-Πούτιν και το περιστατικό που είχε… τρομάξει την Καγκελάριο

Το 2007, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν υποδέχθηκε τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Σότσι. Κάποια στιγμή ο Πούτιν αποφάσισε να της γνωρίσει το αγαπημένο του μεγαλόσωμο μαύρο λαμπραντόρ, την Κόνι.

«Δεν σε ενοχλεί το σκυλί, ε; Είναι πολύ φιλικό και είμαι σίγουρος ότι είναι συνετό», είχε πει στη Μέρκελ ο Πούτιν χαμογελώντας.

Όμως οι φωτογραφίες με το φοβισμένο βλέμμα της Μέρκελ δίπλα στον ηγέτη της Ρωσίας είχαν κάνει τότε το γύρο του κόσμου. Μάλιστα τότε κυκλοφορούσαν οι φήμες πως ο Ρώσος πρόεδρος προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση για να κάνει επίδειξη δύναμης.

Άνγκελα Μέρκελ Βλάντιμιρ Πούτιν Σκύλος

«Ήθελα να κάνω κάτι όμορφο για αυτήν. Όταν διαπίστωσα ότι δεν συμπαθεί και πολύ τα σκυλιά φυσικά και απολογήθηκα» είχε δηλώσει ο Πούτιν τον Ιανουάριο του 2016 ο Πούτιν σε συνέντευξή του στην Bild.

Η φοβία της Άνγκελα Μέρκελ είναι δικαιολογημένη, καθώς ένα σκυλί της είχε επιτεθεί το 1995 και από τότε είναι πολύ επιφυλακτική απέναντί τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ