Συνάντηση Κικίλια με Φλωρίδη την Πέμπτη – Στο επίκεντρο οι ποινές για τους εμπρηστές

Οι ποινές και τα πρόστιμα για τους εμπρηστές αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει αύριο ο Υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη.

Βασίλης Κικίλιας: Πολλαπλασιασμός των προστίμων για τους εμπρηστές

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κικίλιας πρόκειται να επισκεφτεί αύριο τον κ. Φλωρίδη και στόχος της συνάντησης θα είναι αφενός η αυστηροποίηση των ποινών (διοικητικών και ποινικών) για τους εμπρηστές και αφετέρου η ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης.

Κάτι τέτοιο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μπορεί να λάβει χώρα μέσα από την αναθεώρηση/αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και των διατάξεων που ισχύουν, όπως έχει προαναγγείλει ο κ. Κικίλιας.

Έρχονται αλλαγές στα πρόστιμα για τις φωτιές – Τι δήλωσε ο Κικίλιας

Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες ο Υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, τόνισε ότι «από 1η Ιουλίου αντιμετωπίσαμε 1.470 πυρκαγιές» και προανήγγειλε ακόμα και εκατονταπλασιασμό των προστίμων για τους εμπρηστές, ενδεχόμενο «επιστράτευσης» δορυφόρων για παρακολούθηση έκτακτων περιστατικών σε πραγματικό χρόνο, παράλληλα με τις νέες προσλήψεις πυροσβεστών το φθινόπωρο.

Ερωτηθείς αν τα πρόστιμα για πρόκληση φωτιάς από αμέλεια θα προσεγγίζουν τα 30.000 ευρώ όπως για την κακοποίηση ζώων, απάντησε ότι «τα πρόστιμα θα πολλαπλασιαστούν, και θα φτάσουν στα επίπεδα των προστίμων κακοποίησης των ζώων. Μιλάμε δεκαπλασιασμό, εικοσαπλασιασμό, εκατονταπλασιασμό αν χρειαστεί». «Το μέτρο γι’ αυτούς τους λίγους που βασάνιζαν τα ζώα λειτούργησε» σημείωσε ο κ. Κικίλιας. «Πρέπει να προστατεύσουμε τους πολλούς, έναντι εκείνων των λίγων που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές μας, την περιουσία μας την οικολογία», υπογράμμισε ο Υπουργός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ