«Συναγερμός» στον ΣΥΡΙΖΑ: Οι κινήσεις «συμφιλίωσης» μετά το… κύμα αποχωρήσεων – Τα μηνύματα από το δείπνο Τσίπρα- Σακελλαρίδη

«Συναγερμός» έχει σημάνει στην Κουμουνδούρου καθώς το «κύμα» αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται, ενώ την πολιτική συζήτηση για την επόμενη ημέρα «φούντωσε» το δείπνο ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη στην Νέα Σμύρνη.

Κούλογλου: «Όταν εκλέχθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης είπα πως ο ΣΥΡΙΖΑ πέθανε»

Χθες την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Αριστείδης Μπαλτάς, ενώ είχε προηγηθεί και η αποχώρηση του Νίκου Τόσκα. Παραιτήσεις μελών υπάρχουν και στις νομαρχιακές, καθώς 52 μέλη από τη Βόρεια Αθήνα ανακοίνωσαν ότι για όλους τους λόγους που αναλυτικά αναπτύσσονται στο κείμενο αποχώρησης των 46 μελών της ΚΕ αλλά και στο κείμενο των 1.300 που έχουμε συνυπογράψει παραιτούμαστε από το όργανο της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας, τις Συντονιστικές Επιτροπές ΟΜ Βόρειας Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και από μέλη του κόμματος».

Ο ΣΥΡΙΖΑ «φυλλοροεί» ενώ και οι δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη για το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ που ερμηνεύτηκε ότι στρέφεται και κατά του Αλέξη Τσίπρα, προκάλεσαν σφοδρές επικρίσεις από στελέχη του κόμματος.

Εκτελεστικό Γραφείο ΣΥΡΙΖΑ – Κασελλάκης: Νέες γέφυρες στην ομάδα Αχτσιόγλου που… έλειπε – «Σταθερά τείνω χείρα φιλίας»

Όλα τα «βλέμματα» είναι στραμμένα και στην ερχόμενη Κυριακή οπότε θα συνεδριάσουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που στήριξαν την Έφη Αχτσιόγλου στις εσωκομματικές εκλογές. Ακόμα δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους για το τι θα πράξουν όμως, η δυσαρέσκεια για τις κινήσεις της νέας ηγεσίας είναι έκδηλη και πολλοί στοιχηματίζουν ότι είναι θέμα χρόνου και η αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Όπως λένε χαρακτηριστικά, «δεν πρόκειται να φτάσουν μέχρι το συνέδριο».

Πάντως μόνο τυχαίο δεν είναι πως γίνονται κινήσεις «συμφιλίωσης». Χθες ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου για ακόμη μια φορά είπε ότι «τείνω σταθερά χείρα φιλίας», δείχνοντας προς την Έφη Αχτσιόγλου και θέλοντας να στείλει μήνυμα ενότητας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες η Ράνια Σβίγκου και ο Γιώργος Βασιλειάδης την Τρίτη το πρωί ήπιαν καφέ με τον Νάσο Ηλιόπουλο και τον Αλέξη Χαρίτση, συζητώντας όλες τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής – Τι αναφέρει για τις εσωκομματικές εξελίξεις και τον οδικό χάρτη έως το συνέδριο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέφερε ο Αντώνης Δελλατόλας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, είναι δρομολογημένη η αποχώρηση της Έφης Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οκτώ βουλευτές θα ακολουθήσουν την κυρία Αχτσιόγλου, ενώ την επόμενη ημέρα σε περίπτωση αποχώρησης ίσως η Έφη Αχτσιόγλου δεν θελήσει σε αυτή τη φάση να ηγηθεί ενός νέου φορέα.

Το δείπνο του Αλέξη Τσίπρα με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη

Το δείπνο του Αλέξη Τσίπρα με τον άλλοτε στενό συνεργάτη του στον ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδη «άναψε φωτιές» και φούντωσε τα σενάρια για το τι μέλλει γενέσθαι.

Από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα τόνιζαν ότι ο «πρώην πρωθυπουργός συναντά κατά καιρούς φίλους και πρώην συνεργάτες. Τι πιο φυσιολογικό. Ας μην τα συνδέουμε όλα με την πολιτική επικαιρότητα».

Οι καλά γνωρίζοντες βέβαια υποστηρίζουν ότι σίγουρα στο «μενού» θα βρέθηκαν και οι πολιτικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, παρά το ότι δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες αυτής της συνάντησης. Το γεγονός πάντως, ότι η συνάντηση έγινε σε δημόσια θέα και όχι στο γραφείο του τέως πρωθυπουργού οδηγεί αρκετούς στο συμπέρασμα ότι ναι μεν ήταν μια κοινωνική συναναστροφή, η οποία από μόνη της σημειολογικά στέλνει τα δικά της μηνύματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ