Συναγερμός σε Έβρο και Αιγαίο για τις αυξημένες αφίξεις μεταναστών

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την αύξηση μεταναστευτικών ροών αλλά και για τις συνεχείς συλλήψεις διακινητών σε Έβρο και Αιγαίο. Τη Δευτέρα συνελήφθησαν σε περιοχές της Δράμας και του Έβρου τρεις διακινητές οι οποίοι «προωθούσαν» στο εσωτερικό της χώρας σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις μετανάστες.

Σε βίντεο του enikos.gr, φαίνεται νέα μεγάλη ομάδα μεταναστών στα Μαράσια του Έβρου που κάνουν έκκληση για βοήθεια από τις ελληνικές αρχές. Η συγκεκριμένη ομάδα μεταναστών είναι μια από τις πολλές που έχουν κάνει την εμφάνιση τους το τελευταίο διάστημα στην περιοχή.  Ανάμεσα στους μετανάστες είναι μικρά παιδιά μαζί με τις μητέρες τους.

Αλλά και στο Αιγαίο οι λιμενικοί εντοπίζουν λέμβους με μετανάστες. Ενδεικτικά μόνο χθες εντοπίστηκαν 103 πρόσφυγες και μετανάστες σε τρία διαφορετικά περιστατικά στην Σάμο καθώς επίσης και 16 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή Ψαρών. Τόσο η ΕΛ.ΑΣ όσο και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή καθώς εκτιμάται πως οι προσφυγικές ροές θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Επίσκεψη Οικονόμου με μηνύματα

Την Τρίτη επισκέφθηκε το Δέλτα του Έβρου και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου και όπως είπε «συντελείται από την Ελληνική Αστυνομία μια τεράστια, πολύ αποτελεσματική και σημαντική προσπάθεια επιτήρησης των συνόρων μας. Όχι μόνο των ελληνικών συνόρων, αλλά ταυτόχρονα και των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στον Φράχτη, σε περιοχή αρμοδιότητας του ΤΣΦ Φερών, είχα την ευκαιρία και τη δυνατότητα να συνομιλήσω με στελέχη, αξιωματικούς, άνδρες και γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Frontex, που έχουν μια πολύ αγαστή και ουσιαστική συνεργασία».

Στον Έβρο ο Γιάννης Οικονόμου

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, «η χώρα μας εφαρμόζει μια αυστηρή, αλλά απολύτως δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, σεβόμενη απόλυτα τις διεθνείς συμβάσεις και υποχρεώσεις μας, αλλά και την ανθρωπιστική μας παράδοση: πάντοτε δίπλα σε αυτούς που έχουν ανάγκη, πάντοτε υπέρ της νόμιμης μετανάστευσης, αλλά αδιαπραγμάτευτα απέναντι σε κάθε εγκληματική δραστηριότητα, σε κάθε προσπάθεια παράνομης εισόδου. Σε διαρκές ανοιχτό μέτωπο με τους λαθροδιακινητές και όσους δεν σέβονται τα σύνορά μας -τα σύνορα της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης- και όσους δεν σέβονται ούτε την ανθρώπινη ζωή, υποβάλλοντας ανθρώπους σε πολύ μεγάλους κινδύνους».

Στον Έβρο ο Γιάννης Οικονόμου

Όπως τόνισε, «η Ελληνική Πολιτεία ήταν -και θα εξακολουθεί να είναι με κάθε πρόσφορο τρόπο- δίπλα στην Ελληνική Αστυνομία για να ενισχύουμε την παρουσία της, να προσαρμόζουμε την επιχειρησιακή της δράση, να αναβαθμίζουμε τα τεχνολογικά της μέσα και τις τεχνολογικές της υποδομές. Έτσι, ανταποκρινόμαστε στην πολιτική μας ευθύνη και στο πατριωτικό μας καθήκον, που επιβάλλουν να φυλάμε ουσιαστικά τα σύνορά μας, να είμαστε απέναντι στις εγκληματικές οργανώσεις των λαθροδιακινητών, να εμπεδώνουμε ένα υψηλό αίσθημα ασφάλειας για τη χώρα μας, αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Στον Έβρο ο Γιάννης Οικονόμου

Ο κ. Οικονόμου βρέθηκε σε σημείο κατόπτευσης – παρατήρησης συνόρων αρμοδιότητας ΤΣΦ Τυχερού ενώ επισκέφτηκε και την περιοχή επέκτασης του Φράχτη, αρμοδιότητας ΤΣΦ Σουφλίου, στο σημείο όπου συνεχίζονται με γρήγορο ρυθμό οι χωματουργικές πρόδρομες εργασίες για την επέκταση του Φράχτη, ο οποίος, όπως είπε ο ίδιος, «είναι εργαλείο που συμβάλλει ουσιαστικά στη φύλαξη των συνόρων μας, ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στην προσπάθεια αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης και των δικτύων των λαθροδιακινητών».

Στη συνέχεια επισκέφθηκε  το ΕΦ 126 του Ε.Σ και την περιοχή της Μάνδρας, αρμοδιότητας ΤΣΦ Σουφλίου, το ΤΕΚ Ν. Βύσσας και το Ε.Φ. 1 στις Καστανιές -όπου το 2020 κερδήθηκε μια μεγάλη, ουσιαστικά και συμβολικά, μάχη- συνομιλώντας με το κατά τόπους προσωπικό.

«Στη συνοριακή γραμμή του Έβρου, και γενικότερα στην Θράκη, η Ελλάδα δίνει καθημερινά μάχη για την τήρηση της νομιμότητας και την προστασία της κυριαρχίας μας, απέναντι σε οργανωμένα εγκληματικά κυκλώματα που δεν σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και επιβουλεύονται την Πατρίδα μας» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ