Σβίγκου στον Realfm 97,8: Η πρότασή μας για το κοινωνικό κράτος και το ΕΣΥ είναι κοστολογημένη

Η Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου μίλησε στον Realfm 97,8 και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Η πρότασή μας για το κοινωνικό κράτος και το ΕΣΥ είναι κοστολογημένη και περιγράφεται στο πρόγραμμά μας. Έχει να κάνει με το πόσοι πρέπει να προσληφθούν και ποιοι πρέπει να είναι οι μισθοί» είπε αρχικά.

«Είναι ένα νομοσχέδιο που θέλει να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου» σχολίασε. «Είδαμε την πλήρη παραβίαση του κράτους δικαίου και των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών Ελλήνων πολιτών, πολιτικών, πολιτικών αντιπάλων του Κυριάκου Μητσοτάκη, πολιτικών φίλων του κ. Μητσοτάκη, δημοσιογράφων, ένα εκτεταμένο δίκτυο παρακολουθήσεων. Για εμάς έχει έναν πολιτικό υπεύθυνο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος φρόντισε ένα από τα πρώτα νομοθετήματα που έφερε να είναι υπό τον έλεγχό του η ΕΥΠ. Άρα δεν μιλάμε για ένα ελλειμματικό νομοθετικό πλαίσιο, δεν ήταν αυτό που έφταιξε για τις παρακολουθήσεις. Αυτό που έφταιξε για τις παρακολουθήσεις ήταν η πολιτική αλαζονεία και ο πολιτικός κυνισμός ενός πρωθυπουργού, ο οποίος κάθε μέρα που περνάει αποκαλύπτει την ενοχή του» επεσήμανε η κ. Σβίγκου.

«Η ΕΥΠ πρέπει να επανέλθει στην αρμοδιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως συμβαίνει σε όλες τις ευνομούμενες χώρες» σημείωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ