Στρατούλης: Θα περάσουμε από την Σκύλλα και τη Χάρυβδη

«Η συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση θα ψηφιστεί», τόνισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης.

«Η συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή θα είναι τέτοια που θα καταφέρει να εξασφαλίσει και τις 149 ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αυτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και συνέχισε αποκλείοντας το ενδεχόμενο τόσο διαρροών, όσο και να αναζητήσει η κυβέρνηση στήριξη στα κόμματα της αντιπολίτευσης για να «περάσει» η συμφωνία από τη Βουλή.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις ο κ. Στρατούλης επανέλαβε: «Οι εταίροι δεν συμπεριφέρονται ως σύμμαχοι αλλά ως εχθροί, ζητώντας διαρκώς από την κυβέρνηση «να παραβιάσει τη λαϊκή εντολή που έλαβε από τις εκλογές. Ο Οδυσσέας δεν μπήκε στο δίλημμα να τον φάει η Σκύλλα ή η Χάρυβδη αλλά προχώρησε με το καράβι του και πέρασε. Αν χρειαστεί έτσι, ανάμεσα, θα περάσουμε κι εμείς για να πάμε σε μια συμφωνία που δεν θα είναι επώδυνη».

Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός επανέλαβε τις τέσσερις προϋποθέσεις για την επίτευξη συμφωνίας, έτσι όπως τις παρέθεσε ο πρωθυπουργός στο συνέδριο του Economist, κάνοντας λόγο για χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα για φέτος και για το 2016, καμία νέα περικοπή σε μισθούς και συντάξεις, την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο και ένα παράλληλο ισχυρό πρόγραμμα επενδύσεων για την επανέναρξη της οικονομίας.

Διαβάστε επίσης:

Στρατούλης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο χρηματοδότησης από τους BRICS

Ένταση μεταξύ των απολυμένων συμβασιούχων και του Διοικητή του ΟΑΕΕ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ