Στον Άρειο Πάγο καταθέτει ο Θανάσης Κουκάκης για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, καταθέτει ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Ο Θανάσης Κουκάκης είναι ο δεύτερος μάρτυρας που κλήθηκε να καταθέσει μετά τον Τάσο Τέλλογλου.

Ο κ. Ντογιάκος διεξάγει ο ίδιος προκαταρκτική έρευνα για τις διαρροές απόρρητων στοιχείων στο πλαίσιο και της υπόθεσης τηλεφωνικής παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο Θανάσης Κουκάκης έχει καταγγείλει την παρακολούθηση του κινητού του από το καλοκαίρι του 2020. Τον Ιούνιο, όπως υποστηρίζει, διαπιστώθηκε η παραβίαση του τηλεφωνικού του απορρήτου και αυτό διήρκησε έως και τον Αύγουστο. Στη συνέχεια το κινητό του τηλέφωνο «μολύνθηκε» με το λογισμικό predator.

Η έρευνα αναμένεται να συνεχιστεί και με άλλους μάρτυρες προκειμένου ο κ. Ισίδωρος Ντογιάκος να καταλήξει στα συμπεράσματά του, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Πρώτος κατέθεσε ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου με αφορμή ένα tweet του δημοσιογράφου πριν από λίγες ημέρες, στο οποίο ανέφερε ότι το 2018 από ιδιώτη γινόταν παρακολούθηση του τηλεφώνου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητοτσάκη, ενώ ήταν Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ