Στο λιμάνι του Τζιμπουτί η φρεγάτα ΥΔΡΑ – ΦΩΤΟ

Η φρεγάτα ΥΔΡΑ που λαμβάνει μέρος στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «ASPIDES» έπιασε λιμάνι, στην γαλλική ναυτική βάση του Τζιμπουτί, έχοντας ήδη δεχθεί το βάπτισμα του πυρός πριν από μερικές ημέρες.

του Χρήστου Μαζανίτη

Η φρεγάτα ΥΔΡΑ βρίσκεται από το μεσημέρι ελλιμενισμένη στην γαλλική ναυτική βάση του Τζιμπουτί, προκειμένου να προχωρήσει σε ανεφοδιασμό. Πρόκειται για μία προγραμματισμένη στάση η οποία θα διαρκέσει μέχρι και αύριο. Εν συνεχεία θα επιστρέψει στον τομέα ευθύνης της, που είναι από τον κόλπο του Άντεν μέχρι τα στενά της Ερυθράς Θάλασσας.

Τζιμπουτί φρεγάτα ΥΔΡΑ

Στην Ναυτική Βάση του Τζιμπουτί βρέθηκε ο Διοικητής της επιχείρησης EUNAVFOR ASPIDES, Υποναύαρχος Βασίλειος Γρυπάρης, από 13 έως 14 Μαρτίου πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη. Εκεί είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας. Παρούσα σε αυτές τις συναντήσεις ήταν η επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Τζιμπουτί, Πρέσβης Sylvie Tabesse.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μόλις λίγες ώρες μετά την δίδυμη επίθεση με drones δέχθηκε η φρεγάτα ΥΔΡΑ, τα οποία αναχαίτισε επιτυχώς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ