Στο κόμμα Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου υποστηρικτές του Λαγού

Το Κίνημα 21 του Ζώη Μπέχλη είναι ένα από τα εννέα κόμματα που απαρτίζουν τον «Πατριωτικό Συνασπισμό», το νέο κόμμα που ανακοίνωσε ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, που θα συμμετέχει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Εμφιετζόγλου και Μπογδάνος είχαν συμμαχήσει στις προηγούμενες κάλπες της 21ης Μαΐου προκειμένου να κατέβουν μαζί υπό τον σχηματισμό “Πατριωτική Ένωση”. Ωστόσο ο Άρειος Πάγος δεν άναψε το… πράσινο φως και έτσι αποκλείστηκε το κόμμα από την εκλογική διαδικασία. Τώρα επανέρχονται μαζί με άλλους 7 επικεφαλής μικρών κομμάτων με τον “Πατριωτικό Συνασπισμό”.

Ο «Πατριωτικός Συνασπισμός» εκτός από τους πολιτικούς σχηματισμούς των Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου, αποτελείται από το «Ελεύθεροι Ξανά» του Φαίδωνα Βόβολου, το «Τ.ΟΛ.ΜΑ.» του Θανάση Κολυβά, τον «Πατριωτικό Σύνδεσμο» του Γιάννη Μαλταμπέ, το «ΕΛΚΙΣ» του Δημήτρη Μπακάλη, τη «Νέα Ελλάδα» του Ηλία Μαρκόπουλου, το «Κίνημα Ελλάδα» του Παναγιώτη Ματζάνα, ενώ δεν περνά απαρατήρητη η συμμετοχή του «Κινήματος ‘21».

Και αυτό γιατί πρόκειται για ένα κόμμα του οποίου ο πρόεδρος, Ζώης Κωνσταντίνου Μπέχλης όπως είχε αναδείξει το enikos.gr, είχε δώσει βήμα στον καταδικασμένο για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγό να διατυπώσει τις γνωστές απόψεις του σε διαδικτυακή εκπομπή στο youtube που παρουσίαζε ο ίδιος ο επικεφαλής του «Κινήματος ‘21».

Στο βίντεο, το οποίο είχε δημοσιευθεί τον Φεβρουάριο του 2023, ο Ζώης Μπέχλης είχε χαρακτηρίσει τον Γιάννη Λαγό ως «πολιτικό κρατούμενο» και υποστήριζε ότι βρίσκεται στη φυλακή για κάτι που δεν έχει κάνει.

«Θα γίνει μία παρέμβαση από τον έγκλειστο, για εμάς πολιτικό κρατούμενο, Γιάννη Λαγό, ο οποίος βρίσκεται και αυτός όπως και οι υπόλοιποι, βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη φυλακή για κάτι, το οποίο δεν έχει κάνει», έλεγε συγκεκριμένα τότε ο Ζώης Μπέχλης.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Κινήματος ’21 είχε δώσει τον λόγο στον καταδικασμένο πρώην χρυσαυγίτη μέσα από τη φυλακή ο οποίος χαρακτήριζε «Κόζα Νόστρα» την ελληνική Δικαιοσύνη και τους κυβερνώντες.

«Εύχομαι καλή συνέχεια, καλό κουράγιο. Να ξέρεις ότι το δίκαιο θα λάμψει, θέλουν δεν θέλουν» ακουγόταν να λέει ο πρόεδρος του Κινήματος 21 στο τέλος της σύνδεσής του με τον Γιάννη Λαγό, με τον δεύτερο να απαντά: «συνέχισε έτσι Ζώη, μην το βάζεις κάτω». «Οι προσευχές μας είναι με αυτούς που είναι αδικημένοι», λέει ο πρόεδρος του Κινήματος 21.

«Δεν έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη»

Λίγο πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου ο Ζώης Μπέχλης μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή είχε πει μεταξύ άλλων ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Σε ερώτηση που του είχε γίνει για το βίντεο από τη συνομιλία με τον Γιάννη Λαγό ο κ. Μπέχλης είχε απαντήσει: «Ξέρετε να έχει σκοτώσει κάποιον ο Γιάννης Λαγός;». Είχε παραδεχτεί ότι συνομιλεί με τον Γιάννη Λαγό, σημειώνοντας πως «ανήκε σε ένα κόμμα από το οποίο έφυγε και με το οποίο δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση».

«Στο Κίνημα 21 μιλάμε με όλους, υπάρχουν παιδιά πολιτικών προσφύγων… Έχουμε και στελέχη της ΝΔ, του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ», είχε υποστηρίξει.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Το Κίνημα ’21

Στην ιστοσελίδα του, το Κίνημα ’21 αυτοπαρουσιάζεται μέσα από τρία βήματα:

1) Ενώνουμε τους Έλληνες (Βγαίνουμε από τις παγίδες των πολιτικών ιδεολογιών και ακολουθούμε την ιδέα του έθνους),

2) Επαναστατούμε Δημοκρατικά (Ανατρέπουμε το προδοτικό ανθελληνικό πολιτικό κατεστημένο μέσα από την εκλογική διαδικασία),

3) Ελευθερώνουμε την Ελλάδα (Αποκαθιστούμε το δίκαιο, την τάξη και την ευημερία της Ελλάδας και των Ελλήνων).

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ