Στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Πιερρακάκης – Παρουσίασε την ψηφιακή στρατηγική της Ελλάδας στον Λευκό Οίκο

Στις ΗΠΑ βρίσκεται ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, όπου παρουσιάζει την ψηφιακή στρατηγική της Ελλάδας, δίνοντας έμφαση στο gov.gr και την πλατφόρμα εμβολιασμού.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Ελλάδας και η διευκόλυνση της καθημερινότητας πολιτών και επιχειρήσεων βρίσκονται στο επίκεντρο. Στις ΗΠΑ, εκεί όπου χτυπά η «καρδιά» της τεχνολογικής εξέλιξης και της προόδου, ο Κυριάκος Πιερρακάκης περιγράφει αναλυτικά τα βήματα που έχουν γίνει έως τώρα και αυτά που θα ακολουθήσουν στο πλαίσιο της ψηφιακής αλλαγής.

Όπως έγραψε και ο ίδιος, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε ανάρτησή του στο Instagram, «η πρώτη ημέρα στην Ουάσινγκτον ξεκίνησε στο Eisenhower Executive Office Building του Λευκού Οίκου όπου παρουσιάσαμε στην Σύμβουλο του Προέδρου Biden Neera Tanden, τη CIO της Αμερικανικής Κυβέρνησης Clare Martorana, την επικεφαλής του US Digital Service Mina Hsiang και στις ψηφιακές ομάδες των υπουργείων την επίδραση του #govgr στην καθημερινότητα πολιτών και επιχειρήσεων.

Νωρίτερα, με τον Διευθυντή Τεχνολογίας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ Tarun Chhabra συζητήσαμε για την ψηφιακή στρατηγική της χώρας».

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα συναντήσει επίσης, στελέχη εταιρειών τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών όπως η Starlink και η Intel, ενώ θα συμμετάσχει σε εκδήλωση του think tank New America Foundation καθώς και στη συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά έπειτα από τρία χρόνια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ