Στις 14:00 η δήλωση Μητσοτάκη για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Δήλωση για την υπόθεση των παρακολουθήσεων θα κάνει στις 14:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται η ΕΡΤ, θα είναι στην κατεύθυνση της πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης και θα δίνει τεκμηριωμένες απαντήσεις σε έλα τα ερωτήματα που έχουν τεθεί, με πλήρη θεσμικό σεβασμό και με γνώμονα την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

Πληροφορίες από το Μαξίμου αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός θα αναφερθεί στο χρονικό της υπόθεσης και στην ευθύνη που αναλογεί στην κυβέρνηση, εκπέμποντας μήνυμα «όλα στο φως και με θεσμικό τρόπο», καθώς η πλήρη παρουσίαση των δεδομένων και η διαλεύκανση της υπόθεσης το συντομότερο θα διαλύσει τις όποιες σκιές έχουν δημιουργηθεί, εξ ού και η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να απευθυνθεί ο ίδιος στους πολίτες. Αναμένεται να πει ότι από την περασμένη Πέμπτη, οπότε και ενημερώθηκε για τη νόμιμη επισύνδεση με εισαγγελική παραγγελία στο κινητό του κ. Ανδρουλάκη, κάτι που όπως επισημαίνεται δεν γνώριζε, άμεσα ανέλαβε πρωτοβουλίες ζητώντας την παραίτηση του διοικητή της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της ΕΡΤ, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» για σύσταση εξεταστικής επιτροπής η οποία έχει ζητηθεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αλλά και για νέα σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας με παρουσία του νέου επικεφαλής της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη προκειμένου να παρασχεθούν απαντήσεις στον Νίκο Ανδρουλάκη.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ