Στην Ρουμανία ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ρουμανία κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του ομολόγου του Στρατηγού Γκοργκίτα Βλαντ (Gheorghiță Vlad), στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Φόρουμ για την Ασφάλεια της Μαύρης Θάλασσας και των Βαλκανίων.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Από την Τετάρτη 22 Μαΐου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Ρουμανία κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του General Gheorghiță Vlad, και στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Φόρουμ για την Ασφάλεια της Μαύρης Θάλασσας και των Βαλκανίων (Black Sea and Balkans Security Forum 2024) που διεξάγεται στο Βουκουρέστι στις 23 και 24 Μαΐου.

Το Φόρουμ για την Ασφάλεια της Μαύρης Θάλασσας και των Βαλκανίων παρουσιάζει πολιτικές, βέλτιστες πρακτικές, επιχειρηματικά μοντέλα, δημιουργικά εργαλεία, φρέσκες ιδέες και συνεργασίες για σταθερότητα | ανάπτυξη | συνεργασία στην περιοχή.

Χθες, Πέμπτη, έλαβε χώρα η επίσημη υποδοχή στο Στρατηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρουμανίας και ακολούθησε συνάντηση μεταξύ των 2 Αρχηγών, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος με έμφαση στη διαμορφωθείσα κατάσταση σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, καθώς και  στη δυνατότητα περαιτέρω αναβάθμισης των υφιστάμενων σχέσεων μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των 2 χωρών.

Ακολούθησε ξενάγηση στο National Military Museum κατά την οποία ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα ορόσημα της ιστορίας και του πολιτισμού της Ρουμανίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ