Στην Κινέτα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος: Έχει αρχίσει η καταγραφή των ζημιών – Θα υπάρξουν αποζημιώσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Στην Κινέτα βρέθηκε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Δημήτρης Οικονόμου για να δει τις ζημιές μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή.

“Η εικόνα είναι συγκλονιστική εδώ στην Κινέτα, ευτυχώς που δεν είχαμε και θύματα” είπε ο υφυπουργός μιλώντας στην ΕΡΤ1 και πρόσθεσε: “ήδη με εντολή του πρωθυπουργού έχουμε εκπονήσει στο υπουργείο Περιβάλλοντος ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τις φωτιές. Ένα σχέδιο αντίστοιχο με εκείνο που τρέχει στο Μάτι. Το ένα σκέλος του σχεδίου αφορά σε έργα για την αποφυγή επανάληψης του φαινομένου και το δεύτερο είναι ένας πολεοδομικός σχεδιασμός που θα ανατάξει όλη την περιοχή. Μετά το τελευταίο φαινόμενο των πλημμυρών θα ενσωματωθεί κι αυτή η παράμετρος στο σχέδιο”.

Σχετικά με την καταγραφή των ζημιών και τις αποζημιώσεις ο κ. Οικονόμου είπε τα εξής: “τα πρώτα άμεσα μέτρα είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Υποδομών, της Περιφέρειας και του Δήμου. Εμείς έχουμε τον μακροχρόνιο σχεδιασμό. Από την πρώτη στιγμή γίνεται καταγραφή των ζημιών. Σίγουρα θα υπάρξουν αποζημιώσεις και μέριμνα για τους ανθρώπους αλλά δεν μπορώ να σας πω λεπτομέρειες. Ο κόσμος που αντιμετωπίζει ζημιές μπορεί να απευθύνεται στον Δήμο, στην Περιφέρεια”.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου “περιοχές που μπορούν να αντιμετωπίσουν φαινόμενα πλημμυρών και πυρκαγιών είναι εκατοντάδες και έχουν ήδη χαρτογραφηθεί”. Όπως ανέφερε “πολύ σύντομα θα εξαγγείλουμε ένα σχέδιο σε εθνικό επίπεδο για τις περιοχές αυτές και το σχέδιο αυτό θα περιλαμβάνει και μπουλντόζα. Χωρίς μπουλντόζα δεν γίνεται”.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ