Στην Αθήνα σήμερα η Μέρκελ με «μηνύματα» για ελληνοτουρκικά και προσφυγικό – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στην Αθήνα έρχεται η Άνγκελα Μέρκελ ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου και θα βρίσκεται στην Ελλάδα και την Παρασκευή.

Την επίσκεψη της Μέρκελ στην Ελλάδα είχε προαναγγείλει με ανακοίνωσή της από τις 22 Οκτωβρίου η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας, Ουλρίκε Ντέμερ.

«Το ταξίδι στην Ελλάδα είναι σημαντική ένδειξη της στενής συνεργασίας των δύο χωρών», επεσήμανε η Ουλρίκε Ντέμερ. Ελλάδα και Γερμανία «έχουν στο πλαίσιο της ΕΕ πολλά κοινά ζητήματα και συμφέροντα», τόνισε.

Για παράδειγμα οι δύο χώρες συνεργάζονται αναφορικά με τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, τη δημόσια υγεία, τη μετανάστευση.

Την πρόσκληση για την επίσκεψη είχε απευθύνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις αρχές του μήνα. Η Μέρκελ την είχε αποδεχθεί αλλά έπρεπε να οριστεί στη συνέχεια η ημερομηνία.

Αναφορικά με το πρόγραμμα της επίσκεψης, το βράδυ της Πέμπτης η καγκελάριος και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχουν κοινό δείπνο.

Την Παρασκευή το πρωί η κα Μέρκελ θα συναντηθεί με νέους, θα έχει ξανά συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στις 12.30. Η κα Μέρκελ θα επισκεφθεί και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στο επίκεντρο προσφυγικό και ελληνοτουρκικά

Στο επίκεντρο των συζητήσεων ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Γερμανίδα Καγκελάριο θα βρεθούν οι διμερείς σχέσεις, η οικονομική συνεργασία, το προσφυγικό, αλλά και τα ελληνοτουρκικά και το κυπριακό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός θα θέσει στην Άνγκελα Μέρκελ το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων, ενώ η Γερμανίδα Καγκελάριος θα ζητήσει να συνεχιστεί ο ελληνοτουρκικός διάλογος και να μην κλείσουν οι δίαυλοι επικοινωνίας.

Άνγκελα Μέρκελ - Κυριάκος Μητσοτάκης

Η επίσκεψη της Μέρκελ θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της αποχαιρετιστήριας περιοδείας που πραγματοποιεί αυτό το διάστημα η καγκελάριος σε μια σειρά από χώρες. Σταθμοί της ήταν μεταξύ άλλων η Μ. Βρετανία, το Ισραήλ, η Σερβία, το Βατικανό, η Τουρκία. Καμία από αυτές τις επισκέψεις δεν είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, παντού συζητήθηκαν ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής.

Για παράδειγμα, η ατζέντα της συνάντησής της το περασμένο Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περιλάμβανε τόσο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας όσο και το προσφυγικό, τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό. Στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Τούρκο πρόεδρο η καγκελάριος είχε κάνει έκκληση να συνεχιστεί ο ελληνοτουρκικός διάλογος.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της επίσκεψης Μέρκελ στην Αθήνα

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα προχωρήσει η αστυνομία, σε οδικούς άξονες της Αττικής, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ.:

κυκλοφοριακές ρυθμίσεις-Μέρκελ

«Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της Καγκελαρίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. ANGELA MERKEL στη χώρα μας, απογευματινές-βραδινές ώρες της Πέμπτης 28.10.2021 και πρωινές-μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 29.10.2021 θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικούς άξονες της Αττικής, με διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων. Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ