Στην Αίγυπτο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ για νέες συνεργασίες – ΦΩΤΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συνεχίζει τις επαφές του με τις αραβικές χώρες, ενισχύοντας έτι περαιτέρω της Στρατηγικές Συμμαχίες της Ελλάδας. Στον απόηχο της επιτυχημένης άσκηση «Μέδουσα 10», η οποία πλέον έγινε από διμερής που ξεκίνησε σε τετραμερής, με την συμμετοχή και της Γαλλίας, ο Στρατηγός Φλώρος επισκέπτεται την Αίγυπτο, μία χώρα με την οποία έχει ιδιαίτερους «στρατηγικούς δεσμούς». Κι αυτό γιατί όπως είχαμε αποκαλύψει στο enikos.gr, το 2015 ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Φλώρος, που τότε μόλις είχε προαχθεί στον βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε στο ΓΕΕΘΑ, ως Διευθυντής του Α΄ Κλάδου (Επιχειρήσεις), ανέλαβε να συντονίσει όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στην «Μέδουσα 1», με την πίεση να είναι αυξημένη και βεβαίως τις προσδοκίες υψηλές.

Στην Αίγυπτο πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη, όπου χθες τον υποδέχθηκε στο Κάιρο ο υπουργός Άμυνας της χώρας Στρατηγός Mohamed Zaki και ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων Αντιστράτηγος Mohamed Farid Hegazy.

«Οι στενοί δεσμοί μεταξύ των Ενόπλων μας Δυνάμεων ενισχύονται συνεχώς!» έγραψε χαρακτηριστικά ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στο επίσημο λογαριασμό του στο Twitter. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης συζήτησε θέμα στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών αλλά κι εμβάθυνσης των μεταξύ μας σχέσεων.

Σήμερα αναμένεται να βρεθεί στην ελληνική παροικία του Καΐρου και την Τετάρτη το πρωί θα πετάξει για Αλεξάνδρεια, όπου θα επισκεφθεί εκτός απροόπτου το Αρχηγείο Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού της Αιγύπτου ενώ θα συναντηθεί και με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β’ καθώς και την ελληνική παροικία της Αλεξάνδρειας για να επιστρέψει αργά το βράδυ στην Αθήνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ