Στίγκας: Χρειάζεται στρατηγική που θα συσπειρώσει Έλληνες και Ελληνίδες

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την ρητορική της κλιματικής αλλαγής για να αποποιηθεί τις δικές της ευθύνες και να ρίξει το φταίξιμο σε έναν εξωγενή παράγοντα που λειτουργεί για αυτήν απενοχοποιητικά», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών», Βασίλης Στίγκας, στην ομιλία του στη Βουλή, κατά την συζήτηση για την αποκατάσταση των ζημιών στην Θεσσαλία.

Όπως είπε: «Η κλιματική αλλαγή λανσάρεται από την κυβέρνηση ως ένα φαινόμενο που θα πρέπει να το αναγνωρίσουμε και, μάλιστα, να δεχθούμε να αλλάξουμε την ζωή μας έτσι όπως θα μας υποδείξουν οι λεγόμενοι ειδικοί», είπε και πρόσθεσε ότι «αυτόν ακριβώς τον ρόλο παίζει η προπαγανδιζόμενη κλιματική αλλαγή, στην ειδικότερη έκφανση των δήθεν πρωτοφανών καιρικών φαινομένων».

Παράλληλα, ο κ. Στίγκας ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει ένα κλίμα τρομοκρατίας στην ελληνική κοινωνία, ενώ αναφερόμενος στον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, ανέφερε: «Υποκαθιστώντας τον ρόλο της αστυνομίας και των εισαγγελικών Αρχών, ο κ. Κικίλιας εμφάνισε ως δεδομένο ότι η πλειονότητα των πυρκαγιών οφειλόταν σε ανθρώπινο χέρι, πέφτοντας έτσι σε μια προφανή αντίφαση. Αφού το μεγαλύτερο μέρος των πυρκαγιών ήταν εμπρησμοί εξ αμελείας ή εκ προθέσεως, τότε πώς γίνεται να συνδέονται οι πυρκαγιές με το αφήγημα της κλιματικής αλλαγής και, ειδικότερα, με τον “εμπρηστή – καύσωνα”, ένας ακόμη φανταχτερός όρος που εμπνεύστηκε κάποιος φωστήρας συμβουλάτορας της κυβέρνησης. Το βίωμα βιώνεται, δεν αποδεικνύεται και δεν διαψεύδεται».

Η αιτία – μπαλαντέρ

Όσον αφορά τις πλημμύρες στην Θεσσαλία, ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» υποστήριξε: «Εκτός των “φονικών πυρκαγιών”, η κυβέρνηση επιχειρεί να βασίσει το αφήγημα της κλιματικής αλλαγής και στις “φονικές πλημμύρες” στην Θεσσαλία. Η κλιματική αλλαγή δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια αιτία-μπαλαντέρ, την οποία ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του αναμασούν συνεχώς σαν μπαγιάτικη καραμέλα. Έτσι, με σκοπό την πειστικότερη υλοποίηση της μετάθεσης των ευθυνών, εκείνοι που θα έπρεπε να λογοδοτήσουν για την τεράστια έκταση των καταστροφών καταφεύγουν στην στατιστική, η οποία, ως γνωστόν, είναι ο καλύτερος τρόπος για να πει κανείς ψέματα. Η επωφελής για την κυβέρνηση δικαιολογία της κλιματικής αλλαγής υιοθετήθηκε και από όσους δήλωσαν ότι στην Θεσσαλία σημειώθηκε “η πλημμύρα του αιώνα”. Το σωστό, όμως, θα ήταν να την χαρακτηρίζαμε όχι “πλημμύρα”, αλλά “απάτη του αιώνα”».

Ο κ. Στίγκας αναφέρθηκε και στην «υπαρκτή και διαπιστωμένη ανάγκη της διαμόρφωσης και υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, τόσο της αποκατάστασης των ζημιών και ανάταξης των επιπτώσεων της καταστροφής στην οικονομία και την κοινωνία, όσο και στην εκπόνηση ενός οικονομικού μοντέλου που θα βοηθάει και δεν θα πνίγει τους Έλληνες», ενώ σημείωσε ότι «οι “Σπαρτιάτες” είναι έτοιμοι να καταθέσουν τις προτάσεις τους, ώστε μελλοντικά οι κάτοικοι της Ελλάδας να μην αισθάνονται ανασφαλείς σε κάθε τομέα του βίου τους».
Επίσης, ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» ισχυρίστηκε ότι «αποδεικνύεται περίτρανα πως η κρατική μηχανή αδυνατεί να κατανοήσει τα προβλήματα και τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν οι ακρίτες».

Η δευτερολογία

Κατά την δευτερολογία του, ο κ. Στίγκας άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι «δίνει την παραπλανητική εντύπωση πως τα έχει μελετήσει όλα μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας όσον αφορά τις καταστροφές από την κακοκαιρία».
Παράλληλα, ο Β. Στίγκας επισήμανε ότι «χρειάζεται μια εθνική στρατηγική που θα ενώσει και θα συσπειρώσει τους Ελληνες και τις Ελληνίδες με ένα σκοπό την διάσωση του λαού μας και του έθνους μας».

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή, ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Είπε ο πρωθυπουργός ότι οι πόροι του κράτους δεν είναι ανεξάντλητοι και προσπαθώντας να θολώσει τα νερά και να εξουδετερώσει την εικόνα που έχουμε σχηματίσει για την κυβέρνηση αυτή, δηλαδή ότι είναι κράτος ‘πατερούλης’ και οι πολίτες ‘φοβισμένα βρέφη’, προσποιήθηκε ότι ο πολίτης δεν πρέπει να περιμένει την βοήθεια του κράτους, και να σπεύδει να ασφαλίσει τις οικίες και τις επιχειρήσεις. Έχω την εντύπωση ότι εάν συμβεί – που το απευχόμαστε – κάποια νέα καταστροφή, ο κ. Μητσοτάκης θα μας βγάλει και άλλα γραφήματα. Να θυμίσουμε στον κύριο πρωθυπουργό ότι στο Αρκαλοχώρι όπου έγινε σεισμός, ακόμη δεν έχουν πάρει οι κάτοικοι τις αποζημιώσεις που θα έπρεπε να έχουν λάβει. Και δεν έχουν ούτε προστασία από τις τράπεζες που συνεχώς τους παίρνουν τηλέφωνο και προχωρούν και σε πλειστηριασμούς».

Προπαγάνδα οι αποζημιώσεις

Στη συνέχεια, ο κ. Στίγκας ισχυρίστηκε ότι «οι αποζημιώσεις δεν είναι παρά μόνο ένα προπαγανδιστικό τέχνασμα για να κλείνει τα στόματα των πληγέντων, που θα ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για την ανεπαρκή αντιμετώπιση φαινομένων».
Σε μια οργανωμένη χώρα, προσέθεσε, τα επιδόματα έρχονται συμπληρωματικά. Θα προτιμούσαμε οι αγρότες σε περιοχές που έχουν πληγεί από τις καταστροφές να ήταν οικονομικά αυτάρκεις, να είχαν λεφτά στους λογαριασμούς τους, δουλειές και υποδομές. Και όποια βοήθεια από το κράτος θα ήταν καλοδεχούμενη. Αν πάει κάποιος στη Θεσσαλία θα δει καταστροφή. Έλεγαν πληγέντες, ότι θα φύγουν από το τόπο τους. Δεν μπορεί πλέον να ζήσει κάποιος εκεί».

Ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» σημείωσε στη συνέχεια ότι η τακτική των Ολλανδών είναι, «αφήστε ελεύθερα και καθαρά τα ποτάμια και τα ρυάκια να τρέξουν φυσικά, όπως εκατοντάδες χρόνια τώρα, ενώ ανέφερε πως «η μεγάλη ζημιά στη Θεσσαλία έγινε από το φράγμα».

Επίσης, ο κ. Στίγκας πρότεινε «επειδή οι ακρίτες φυλάνε Θερμοπύλες, ο νομός Εβρου να γίνει ‘free taxis’. Μόνο για τον νομό Έβρου να καλέσουν πολυεθνικές εταιρίες και να φτιάξουν εργοστάσια όπως κάνουν και σε άλλες χώρες. Να πουν δεν θέλουμε καθόλου φόρο για δέκα χρόνια».
Τέλος, ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» υποστήριξε ότι πρέπει να ματαιωθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ερντογάν, που έχει οριστεί στις 7 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ