Στη Γερμανία ο Αρχηγός ΓΕΣ, Χαράλαμπος Λαλούσης – Οι 3 σημαντικές συναντήσεις

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αναχωρεί σήμερα για την Γερμανία, όπου θα έχει πολύ σημαντικές συναντήσεις.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Στο Βισμπάντεν (Wiesbaden) της Γερμανίας μεταβαίνει σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης προκειμένου να λάβει μέρoς στο 29ο Συνέδριο Ευρωπαϊκών Στρατών.

Εκεί, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του enikos.gr έχουν ήδη κλειστεί να πραγματοποιηθούν τρεις πολύ σημαντικές συναντήσεις.

Η μία είναι με τον νέο Διοικητή Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης-Αφρικής (USAREUR-AF), Αντιστράτηγο Daryll Williams, ο οποίος διαδέχθηκε πριν από μία εβδομάδα τον Αντιστράτηγο Christopher Cavoli.

Η δεύτερη θα είναι με έναν παλιό του γνώριμο, τον Αρχηγό του Στρατού των ΗΠΑ (US ARMY) Στρατηγό James McCoville, με τον οποίο τον τελευταίο χρόνο έχουν συναντηθεί άλλες δύο φορές. Η μία ήταν στο περυσινό Συνέδριο και η δεύτερη στην διάρκεια της επίσημης επίσκεψης στις ΗΠΑ, τον περασμένο Οκτώβριο.

Η τρίτη κι εξίσου σημαντική συνάντηση θα είναι με τον Αρχηγό του Γαλλικού Γενικού Επιτελείου Στρατού Ξηράς, Pierre Schill. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες οι «δύο» αναμένεται να συζητήσουν την επόμενη φάση της στρατιωτικής συνεργασίας που οριοθέτησαν οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Ελλάδας – Γαλλίας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και Στρατηγός Τιερί Μπιουργκάρντ.

Μετά τις συνεργασίες Ναυτικών και Αεροπορικών δυνάμεων σε ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις, οι δύο Αρχηγοί θα συζητήσουν πώς θα έρθουν επίγειες δυνάμεις της Γαλλίας στην Ελλάδα οι οποίες θα λαμβάνουν μέρος σε μακροχρόνιες συνεκπαιδεύσεις, στα πρότυπα συνεργασίας με αντίστοιχες δυνάμεις των ΗΠΑ.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ