Ο Αρχηγός ΓΕΣ στο αμερικανικό Πεντάγωνο

Με τις εξελίξεις γύρω από την παραλαβή των πρώτων Μ1117 αλλά και οχημάτων γενικής υποστήριξης να τρέχουν με γρήγορους ρυθμούς, όπως αποκαλύψαμε τις τελευταίες ημέρες στο enikos.gr, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.

του Χρήστου Μαζανίτη

Συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Στρατού των ΗΠΑ (US ARMY) Στρατηγό James McCoville. Οι δυο Στρατηγοί είχαν συζητήσεις σε ένθερμο κλίμα.

Το πολύ καλό κλίμα αποδεικνύεται και από το παράσημο του «Λεγεώνα της Αξίας» (Legeon of Merit) που απονεμηθεί από τον Αμερικανό Στρατηγό  στον Χαράλαμπος Λαλουση, ως ένδειξη τιμής στις αξιοσημείωτες υπηρεσίες του ως Αρχηγός ΓΕΣ αλλά και για τις κινήσεις του για την προώθηση των σχέσεων με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr οι δυο Στρατηγοί συζήτησαν όχι ενδεχόμενο ενίσχυσης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από το απόθεμα αμυντικού υλικού των ΗΠΑ αλλά και την υλοποίηση νέων ασκήσεων, στον απόηχο της MDCA αλλά και της άφιξης μεγάλου αριθμού αμερικανικών δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ