Στη «φωλιά των Rafale» ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας – ΒΙΝΤΕΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Στη «φωλιά» των γαλλικών Rafale στην Αεροπορική Βάση του Mont-de-Marsan της Γαλλίας, κατόπιν πρόσκλησης του Γάλλου ομολόγου του, General Philippe Lavigne, βρίσκεται ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης.

Όπως αποκαλύψαμε πρώτοι στο enikos.gr ο Αρχηγός μετέβη στη βάση Μont de Marsan (στη νοτιοδυτική Γαλλία) όπου δεν αποκλείεται να κλείσει συμφωνίες και για νέες συνεκπαιδεύσεις Ελλήνων – Γάλλων, ακόμη κι επί ελληνικού εδάφους.

Στους κόλπους της Πολεμικής Αεροπορίας έχει εκφραστεί η επιθυμία να γίνονται συνεχώς εκπαιδεύσεις Ελλήνων πιλότων F-16 ή ακόμη και Mirage 2000-5 Μκ2 με πληρώματα γαλλικών μαχητικών Rafale μέχρι την ένταξη των πρώτων αεροσκαφών του τύπου στην δύναμη της Πολεμικής Αεροπορίας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, σε μια πρώιμη συζήτηση έπεσε η ιδέα κάποια στιγμή προς τον Ιούνιο, που θα έχει ολοκληρωθεί – ή θα βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης – η εκπαίδευση των πρώτων 6-8 πιλότων της ΠΑ στα Rafale, να υπάρξει άσκηση επί ελληνικού εδάφους, με σενάρια ακόμη και στο Αιγαίο, με την συμμετοχή Γάλλων πιλότων με Rafale.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΑ, ο Αρχηγός Γεώργιος Μπλιούμη, στο πλαίσιο διεξαγωγής της άσκησης «VOLFA 2020», που ολοκληρώνεται την Παρασκευή, θα παραβρεθεί στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (DV-Day) που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου.

Στην αεροναυτική άσκηση «VOLFA 2020» συμμετέχουν συνολικά 40 ιπτάμενα μέσα (μαχητικά, ελικόπτερα και UAV’s) από Ελλάδα, Γαλλία, Βέλγιο και Ισπανία. Με κοινό σύνθημα «Train as you fight» οι συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν σε πέρας τουλάχιστον 20 διαφορετικά σενάρια μάχης ημέρα και νύχτα, σε αποστολές αναγνώρισης, αεροπορικής προστασίας και υποστήριξης, αλλά και προσβολής επίγειων στόχων.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.