Στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης – Τα εγκαίνια και ο διάλογος με τον Μητροπολίτη Άνθιμο

Στους χώρους της ΔΕΘ έφτασε λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

H άφιξη του Πρωθυπουργού σύμφωνα με το thesstoday.gr πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και δίχως πολυπληθή υποδοχή για υγειονομικούς λόγους, υπενθυμίζοντας ότι η φετινή ΔΕΘ, είναι η πρώτη Covid-free Έκθεση της Ευρώπης.

Ο Πρωθυπουργός, παρακολούθησε τη δέηση των εγκαινίων με την παρουσία του Μητροπολίτη Άνθιμου, ενώ αργότερα θα συμμετάσχει στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΘ- Helexpo ΑΕ για να ενημερωθεί για ζητήματα που αφορούν την Έκθεση.

Θεωρείται βέβαιο πως στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί το σχέδιο ανάπλασης του εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου της πόλης.

«Ευχαριστώ που με μνημονεύετε», είπε ο Πρωθυπουργός στον Άνθιμο.
Άλλωστε χθες, Παρασκευή, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo, Τάσος Τζήκας, η ανάπλαση της ΔΕΘ «είναι μια μεγάλη νίκη της Θεσσαλονίκης».

Παρόντες είναι μεταξύ άλλων οι: Υφυπουργός πάρα τω πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος, υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

 

 

Η βόλτα του Πρωθυπουργού στα περίπτερα της ΔΕΘ

Στους χώρους της ΔΕΘ περιηγήθηκε στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός, ο οποίος ολοκλήρωσε τη συνάντησή του με τη διοίκηση του εκθεσιακού φορέα, υπουργών και αυτοδιοικητικών της πόλης.

Την ξενάγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σύμφωνα με το thesstoday.gr ανέλαβε ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo, Τάσος Τζήκας, και ο διευθύνων σύμβουλος, Κυριάκος Ποζρικίδης, ενώ τον Πρωθυπουργό συνοδεύει ο υφυπουργός Γιώργος Καραγιάννης και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

O Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε τη βόλτα του από το περίπτερο με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΘ – Helexpo Τάσο Τζήκα, τον υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Σταυρό Καλαφάτη και στελέχη της ΝΔ.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στο περίπτερο του ΟΑΣΘ όπου και ανέβηκε σε ένα από τα καινούρια λεωφορεία του Οργανισμού. Αμέσως μετά βρέθηκε στο stand της Αττικό Μετρό, όπου και συνομίλησε με τον πρόεδρο, Νίκο Ταχιάο, με τον Πρωθυπουργό να τονίζει μεταξύ άλλων ότι «η Θεσσαλονίκη έχει ταλαιπωρηθεί από το μετρό, όμως αυτό θα αλλάξει».

Δείτε φωτογραφίες του thesstoday.gr από τη ΔΕΘ

 

ΔΕΘ: Ποιες ελαφρύνσεις θα ανακοινώσει σήμερα ο Πρωθυπουργός

«Γενναίο» οικονομικό πακέτο για τους νέους και τους ευάλωτους πολίτες αλλά και για τη μεσαία τάξη αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο με το σύνθημα «Η Ελλάδα αλλάζει», στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Μητσοτάκης ΔΕΘ

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικοί παράγοντες το κέντρο βάρους της πρωθυπουργικής ομιλίας είναι εστιασμένο στους νέους, κάτι, που σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ θα αποτυπωθεί και στο σκηνικό, που θα στηθεί στο Βελλίδειο, μιας και στις πρώτες δύο γραμμές καθισμάτων θα βρίσκονται νέοι και όχι ως είθισται, υπουργοί και λοιπά κυβερνητικά στελέχη.

Οι βασικοί άξονες της αποψινής πρωθυπουργικής παρέμβασης

Βασικοί άξονες της αποψινής πρωθυπουργικής παρέμβασης αποτελούν τα οικονομικά μέτρα για την φορολόγηση και την εργασία, οι πρόνοιες ειδικού χαρακτήρα για τους νέους, αλλά και όλοι όσοι θα πληγούν από το κύμα ανατιμήσεων σε ενέργεια, καύσιμα, και αγαθά πρώτης ανάγκης, καθώς και οι παρεμβάσεις σε υποδομές και όχι μόνον στην Θεσσαλονίκη και στην Βόρειο Ελλάδα εν γένει.

Είναι σαφές πως εν αντιθέσει με την περσινή ΔΕΘ, όπου η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν εστιασμένη στα ελληνοτουρκικά και την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, τα προτάγματα της φετινής είναι η οικονομία, η ανάπτυξη και οι μεταρρυθμίσεις.

Εν είδει συνοπτικής ανασκόπησης, μάλιστα, ο Πρωθυπουργός θα υπενθυμίσει ότι αν και η κυβέρνηση του διαχειρίζονταν κρίσεις τους 19 από τους 26 συνολικά μήνες της έως τώρα διακυβέρνησης, “ο απολογισμός είναι θετικός”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.