Στέλιος Αγγελούδης: Ποιος είναι ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναδεικνύεται ο Στέλιος Αγγελούδης, που επικράτησε με σαρωτική νίκη έναντι του απερχόμενου Κωνσταντίνου Ζέρβα στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο κ. Αγγελούδης, με την ενσωμάτωση στο 98,4%, λαμβάνει 67,3% ενώ ο Κωνσταντίνος Ζέρβας 32,7%. Το ποσοστό του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης αντιστοιχεί σε υπερδιπλάσιες ψήφους από αυτές του κ. Ζέρβα.

Το βιογραφικό του Στέλιου Αγγελούδη

Ο Στέλιος (Στυλιανός) Αγγελούδης γεννήθηκε στην Άνω Πόλη, όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα. Είναι παντρεμένος με την Βίκυ Τσομάκου και έχουν 2 παιδιά, την Ελίνα και τον Κωνσταντίνο.

Σπούδασε Νομικά και άσκησε για πολλά χρόνια δικηγορία. Έχει υπηρετήσει ως νομικός σύμβουλος στην ΕΡΤ3, ενώ διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας Αθλητισμού Μακεδονίας – Θράκης του Υπουργείου Πολιτισμού και Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης. Από τις θέσεις αυτές συνέδεσε τη δράση του με σημαντικά έργα. Τη δημιουργία δεκάδων αθλητικών υποδομών, όπως το Ποσειδώνιο και το μοναδικό στην Ευρώπη αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο για Άτομα με Αναπηρία, το ΚΑΠΠΑ. Το νομοθετικό πλαίσιο για το ηλεκτρονικό εμπόριο και τη μεταφορά της Λαχαναγοράς από το κέντρο της Θεσσαλονίκης στο χώρο που είναι σήμερα.

Διετέλεσε για δέκα χρόνια πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδας, δημιουργώντας τους όρους της καταξίωσης του αθλήματος, ενώ από το 2001 έχει την τιμή να συμμετέχει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, της οποίας είναι εκτελεστικός αντιπρόεδρος. Ίδρυσε και ήταν ο πρώτος πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, ενώ είχε το μεγάλο προνόμιο να συμμετάσχει ως εντεταλμένος σύμβουλος, στην διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Δημιούργησε το Ολυμπιακό Μουσείο, το πρώτο του είδους στη χώρα, το οποίο ανήκει στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, εντάσσοντας τη Θεσσαλονίκη στη μεγάλη διεθνή Ολυμπιακή οικογένεια.

Το 2010 ανέλαβε τα καθήκοντα του Πρόεδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης. Η θητεία του στο Λιμάνι συνδέθηκε με δύο πολύ σημαντικά επιτεύγματα. Το άνοιγμα του λιμανιού στην πόλη με την ανάπλαση της πρώτης προβλήτας και την είσοδο του λιμανιού και της Θεσσαλονίκης στους προορισμούς του τουρισμού κρουαζιέρας.

Με την ολοκλήρωση της θητείας του στο λιμάνι, επέστρεψε στα δικηγορικά του καθήκοντα, καθώς και σε αυτά στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ