Σταθάκης: Παράλογη η τρόικα για τα χρέη

Σταθάκης: Παράλογη η τρόικα για τα χρέη

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την προοπτική ανάκαμψης και ανάπτυξης της οικονομίας, την προσέγγιση της τρόικας για τα χρέη σε δημόσιο, Ταμεία και τράπεζες, αλλά και τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Ελληνική οικονομία είχε επενδύσεις κάθε χρόνο πριν από την κρίση, της τάξης των 30 δισ. Προφανώς η ροή κονδυλίων είναι σημαντικό βήμα, αλλά έχω τη φοβία ότι μιλάμε για κάτι πολύ μεγαλύτερης κλίμακας έως ότου μπορεί να γυρίσει η οικονομία πραγματικά. Τότε ήταν 10 δισ. οι δημόσιες επενδύσεις, 10 οι ιδιωτικές και άλλα 10 τραπεζικά χρηματοδοτούμενες. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα», σχολίασε αρχικά ο κ. Σταθάκης σχετικά με την εισροή κεφαλαίων στην αγορά και την προοπτική ανάπτυξης.

«Η οικονομία εδώ και μερικούς μήνες, φαίνεται ότι πιάνει πάτο. Αμφιβάλω αν γυρίζει εύκολα. Η οικονομία αν δεν συμβεί κάτι δραματικό που να αλλάξει την οικονομική κατάσταση και την οικονομική πολιτική, θα έχει μια παραμονή στο κάτω σημείο για αρκετά τρίμηνα και αυτό είναι κρίσιμο», συνέχισε και πρόσθεσε:

«Εντελώς παράλογη η προσέγγιση της τρόικας για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Γι αυτό εμείς βάλαμε ψηλά στην ατζέντα στη ΔΕΘ το θέμα των χρεών που έχουν οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά προς τους Ασφαλιστικούς οργανισμούς, εφορίες και τράπεζες. Πρέπει να βρούμε μέτρα τα οποία να διευκολύνουν τη μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων, συνδυαστικά με ρυθμίσεις προς εφορία, ασφαλιστικούς οργανισμούς και τράπεζες προκειμένου να παραμείνουν ζωντανές και να μπορούν να λειτουργούν».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει τρία πράγματα στον τομέα της ανάπτυξης. Η επανεκκίνηση της οικονομίας περνά μέσα από ένα ρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο να κρατήσει ζωντανές τις επιχειρήσεις. Δεύτερον, προτεραιότητα στους παραγωγικούς τομείς, γεωργία, μεταποίηση και οτιδήποτε άλλο. Τρίτο και βασικότερο, ένα φορολογικό σύστημα απλό και κυρίως σταθερό για πέντε χρόνια», συμπλήρωσε ακόμα ο κ. Σταθάκης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ