Σταθάκης: Η αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης δεν είναι προς το συμφέρον κανενός

«Η αποσταθεροποίηση της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι προς το συμφέρον κανενός και αυτό πιστεύω το αντιλαμβάνονται οι συνομιλητές μας στο εξωτερικό» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ερωτηθείς για τα σενάρια πρόωρων εκλογών.

Απαντώντας στο ερώτημα αν έπρεπε να προηγηθεί συνεννόηση με τους δανειστές στο θέμα των μέτρων στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων και του ΦΠΑ στα νησιά, ο κ. Σταθάκης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που λαμβάνει αποφάσεις για τα θέματα που εκείνη θεωρεί ότι είναι υψίστης προτεραιότητας.

Ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την πολιτική αναδιανομής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εάν όλα πάνε καλά, εμείς θα συνεχίσουμε στο ίδιο πλαίσιο».

Για το θέμα της αξιολόγησης ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκτίμησε ότι οι εκκρεμότητες μπορεί να κλείσουν τις επόμενες εβδομάδες, τονίζοντας μάλιστα ότι «έχει ήδη επέλθει συμφωνία» κατ’ ουσίαν, με όλες τις πλευρές να συγκλίνουν στην ανάγκη λύσης μέσα στον Ιανουάριο.

Στο μεγάλο «αγκάθι» της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Σταθάκης υποστήριξε, ότι χρειάζονται πιο γενναίες αποφάσεις από την πλευρά του Ταμείου ή συμβιβαστικές λύσεις, που θα είναι όμως συμβατές με το πλαίσιο συμφωνίας που ήδη έχει επιτευχθεί με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Τι ζήτησε ο Λεβέντης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Πανηγυρική δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών – Ποιοι έδωσαν το παρών – ΦΩΤΟ

Το μήνυμα του Μητσοτάκη για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.