Σταθάκης: Έχει αποτύχει πλήρως το ελληνικό πρόγραμμα

Σταθάκης: Έχει αποτύχει πλήρως το ελληνικό πρόγραμμα

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την πιθανότητα νέας χρηματοδότησης και νέου μνημονίου στην Ελλάδα, αλλά και για το τι προτίθεται να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπάρχει ένα τεράστιο χρηματοδοτικό κενό. Το αν θα συνοδεύεται από νέο μνημόνιο είναι άλλο θέμα. Ευελπιστούμε ότι κάτι καλύτερο θα κάνουμε», σχολίασε αρχικά ο κ. Σταθάκης και συνέχισε:

«Η χώρα μπαίνει σε περιπέτειες εξ’ αντικειμένου. Δεν τις προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι γνωρίζουν ότι το Ελληνικό πρόγραμμα έχει αποτύχει πλήρως. Το παραδέχθηκε και ο Σόιμπλε. Ο κ. Βενιζέλος εμμένει στην ιδέα ότι με κάποιο μαγικό τρόπο όλο αυτό θα αποδώσει και ότι άλλο, είναι εκτός τόπου και χρόνου».

«Μετά τον Μάιο του 2014 η χρηματοδότηση σταματάει. Το τι θα γίνει την επόμενη μέρα αφορά μια νέα διαπραγμάτευση, με δύο δρόμους. Η να αναβιώσει ότι έχει αποτύχει, ένα τρίτο μνημόνιο, ή η πρόταση η δική μας που λέει για βιώσιμο χρέος, κούρεμα δηλαδή του χρέους και αναπροσαρμογή των τόκων, οπωσδήποτε ρήτρα ανάπτυξης, γιατί αν δεν επανέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης δεν γίνεται να λυθεί το πρόβλημα και τρίτο, ακύρωση των μνημονιακών πρακτικών», σχολίασε σε σχέση με τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ