«Στα κάγκελα» ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

«Στα κάγκελα» ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Κλιμακώνει τις επιθέσεις του κατά του ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ, που με κάθε ευκαιρία πλέον στρέφει τα βέλη του προς την Κουμουνδούρου. Τελευταία μόνο κρούσματα, η στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην τροπολογία Γεωργιάδη για τα φάρμακα, οι θέσεις του για τα πρόστιμα σε περιπτώσεις ανασφάλιστης εργασίας και βεβαίως, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια.

Με το ΠΑΣΟΚ να συνοψίζει σε μία και μόνη φράση τα συμπεράσματά του από την προχθεσινή θυελλώδη ψηφοφορία στη Βουλή για το φάρμακο, σημειώνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά καταψήφισε την μείωση των τιμών σε 6.000 φάρμακα» και κατηγορώντας τον ευθέως για «εξυπηρέτηση συμφερόντων» πέραν αυτών των πολιτών, επανήλθε χθες κάνοντας λόγο για «γκάφα ολκής».

Και αυτό για να πάει ένα βήμα παραπέρα, αφού με αφορμή αυτή την φορά τις δηλώσεις του Δημήτρη Στρατούλη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την επιβολή προστίμων για ανασφάλιστη εργασία αναλογικά με τον αριθμό εργαζομένων κάθε επιχείρησης, στην Χαριλάου Τρικούπη σχολίαζαν ότι «τα παθήματα (σ.σ. από την γκάφα ολκής) δεν γίνονται μαθήματα» στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν με ανεύθυνο τρόπο να επιβάλλονται πρόστιμα διαφορετικών ταχυτήτων μεταξύ των επιχειρήσεων που τιμωρούνται για ανασφάλιστη και μαύρη εργασία», υποστήριξε σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη.

Συμπεραίνοντας ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να κοροϊδεύει τους εργαζόμενους κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι κάνει πλάτες στους εργοδότες και τους εργοδότες ότι δήθεν θα παρέμβει για να πέσουν στα «μαλακά» όταν παραβιάζουν τους νόμους, το ΠΑΣΟΚ σχολίασε πως «τελικά, το όραμα της δήθεν “νέας ριζοσπαστικής αριστεράς” είναι να ψαρεύει στα θολά νερά, να μην αλλάζει τίποτα, στην υπηρεσία του λαϊκισμού, της δημαγωγίας και του παλαιοκομματισμού».

Η «μάχη των μαχών», πάντως, μεταξύ των δύο κομμάτων, αναμένεται με την συζήτηση επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων. Με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει κάνει πράξη την «απειλή» του, καταθέτοντας τελικά την πρόταση για σύσταση τέτοιας εξεταστικής επιτροπής, έστω και με καθυστέρηση 40 ημερών, όπως και πάλι το κατηγόρησε η Χαριλάου Τρικούπη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δείχνει να… βιάζεται τώρα για την «μονομαχία πολιτικού και προσωπικού ήθους» μεταξύ του ιδίου και του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Χθες λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ πίεσε με τον πλέον επίσημο τρόπο, ώστε η εν λόγω πρόταση να συζητηθεί στην Ολομέλεια άμεσα, ει δυνατόν αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2014 το επόμενο Σάββατο τα μεσάνυχτα. Το θέμα έθεσε στην Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, αποσπώντας τη δέσμευση ότι θα τους γνωστοποιηθούν όλες οι πιθανές ημερομηνίες για την συζήτηση, προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος και αυτή να διεξαχθεί πριν από το τέλος του έτους.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ