Σπυρόπουλος στον Realfm 97,8: Ο Ανδρουλάκης θα δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία της παρακολούθησης του – Είχαν στήσει παρακράτος στο Μαξίμου

Για τις υποκλοπές, την επίσκεψη του Νίκου Ανδρουλάκη στην ΑΔΑΕ αλλά και τις ευρωεκλογές μίλησε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Ανδρέας Σπυρόπουλος στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Ο κ. Ράμμος άκουσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον ενημέρωσε ότι με το που θα καθαρογραφεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που στην ουσία κηρύσσει παράνομο τον νόμο που έφερε η Ν.Δ. το 2021 θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να απευθυνθεί στην ΕΥΠ και κατόπιν να ενημερώσει και τον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το προϊόν όλων των πληροφοριών που υπάρχει στον φάκελο του. (σ.σ. Δηλαδή) Όσον αφορά τους λόγους που οδήγησαν την ΕΥΠ στο να παρακολουθήσει το κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη», είπε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Εξήγησε ότι το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο της Ν.Δ. το 2021 και η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη έγινε πριν τον νέο νόμο του 2022. Έτσι το αίτημα του θα κριθεί με βάση τον νόμο του 1994.

Αναφορικά με την πολιτική διάσταση της υπόθεσης των υποκλοπών ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «η πρώτη αποκάλυψη και η μηνυτήρια αναφορά που ξεκίνησε το σκάνδαλο των υποκλοπών ήταν για το Predator. Η δεύτερη είναι για το ζήτημα της παρακολούθησης από την EΥΠ. πριν από αυτό η κυβέρνηση της ΝΔ είχε φροντίσει με τον νόμο του ’21 να αποκλείσει οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη, όχι μόνο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη μάθαινε ότι είχε πέσει θύμα παρακολούθησης ή ότι ήταν προϊόν παρακολούθησης να αναζητήσει μέσα από μία νόμιμη διαδικασία, μέσα από μία επίσημη διαδικασία, τους λόγους που οδήγησαν τη ΕΥΠ να τους παρακολουθεί».

Και συνέχισε: «Αυτό συμπληρώθηκε με τον νέο νόμο της ΝΔ μετά την αποκάλυψη των παρακολουθήσεων έτσι ώστε να οδηγήσει την υπόθεση να κρυφτεί να κουκουλωθεί, να μην αποκαλυφθούν οι λόγοι. Δεν υπήρχαν λόγοι. Απλά είχαν ακουστεί τέρατα τα προηγούμενα χρόνια, ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πράκτορας ξένων υπηρεσιών και ξένων πρεσβειών. Η μία μετά την άλλη οι πρεσβείες εκείνη την περίοδο έβγαζαν διαψεύσεις».

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να κινηθούν μέσα από το θεσμικό και νόμιμο τρόπο. Απευθύνθηκαν κατευθείαν στην ΑΔΑΕ. Πήρε την απάντηση από την ΑΔΑΕ ότι βάση του νόμου που πέρασε η ΝΔ δεν μπορούν να του παράσχουν τα στοιχεία για το αίτημα του για την παρακολούθηση. Και στη συνέχεια πήγε στο ΣτΕ προσέφυγε κατά αυτού του νόμου και πριν λίγες μέρες ήρθε η δικαίωση του», υπογράμμισε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος.

«Το μόνο το οποίο μένει για να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια είναι να του δοθούν τα στοιχεία και αμέσως την επόμενη στιγμή, όπως έχει δεσμευτεί, θα τα δώσει στον ελληνικό λαό για να μάθουμε όλοι πραγματικά και να αρχίσει να ξεσκεπάζεται αυτό το μεγάλο σκάνδαλο και να οδηγηθούν στην ελληνική Δικαιοσύνη αυτοί οι οποίοι είχαν στήσει ένα παρακράτος μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου. Παρακολουθούσαν το μισό πολιτικό σύστημα, την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους», ανέφερε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει και το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να παραμένει στην τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Να συμφωνήσουμε όλοι ότι η συζήτηση για την ψήφο δυσπιστίας στην βουλή ήταν απόλυτα πετυχημένη και θεσμικά σωστή πρωτοβουλία από την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη. Οι δημοσκοπήσεις είναι ένα ωραίο εργαλείο. Τις παρακολουθούμε, τις μελετάμε. Την τελική κρίση και ετυμηγορία θα την έχει ο ελληνικός λαός».

«Παρά πολλά θα αλλάξουν αυτούς τους δύο μήνες. Είναι ένα πολύ ρευστό εκλογικό περιβάλλον. Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των συμπολιτών μας που είναι τρομερά απογοητευμένοι από την ΝΔ. Βρίσκονται αυτή την στιγμή στην λεγόμενη γκρίζα ζώνη, τους αναποφάσιστους. Στόχος μας παραμένει η δεύτερη θέση και παραμένει να πάρουμε ένα ισχυρό ποσοστό», εκτίμησε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος.

«Το μεγάλο διακύβευμα αυτών των ευρωεκλογών είναι στο εσωτερικό της χώρας μας είναι η Ελλάδα επιτέλους να αποκτήσει μία σοβαρή και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση. Το τριήμερο της συζήτησης στη Βουλή απέδειξε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο που μπορεί να σταθεί με σοβαρότητα, αξιοπιστία, τεκμηριωμένο λόγο και να ασκήσει μία κριτική που θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα και θα φέρει σε αδιέξοδο τον κ. Μητσοτάκη και την ΝΔ», είπε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια άφησε αιχμές για την στάση του Στέφανου Κασσελάκη κατά την διάρκεια της τριήμερης συζήτησης στην Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας. «Θέλω να σας θυμίσω ότι ο κ. Μητσοτάκης έχασε δύο πολύ στενούς του συνεργάτες, υπουργούς οι οποίοι βρίσκονταν στο Μέγαρο Μαξίμου. Και αυτό έγινε μετά από την πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη και του ΠΑΣΟΚ. Έτσι γίνεται η σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση. Δεν γίνεται ούτε με lifestyle, ούτε με λόγια του αέρα, ούτε με ανύπαρκτο πολιτικό πρόγραμμα», σημείωσε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, ενώ κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «έδινε συνεχώς δωράκια στην ΝΔ για να απαντάει σε άλλα θέματα αντί να απαντάει στην ουσία της συζήτησης στην Βουλή».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ