Σπίρτζης: Ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να είναι ο ηγέτης μιας ενιαίας Κεντροαριστεράς – Έχουμε υποστεί μεγάλη ήττα

«Ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να είναι ο ηγέτης της Κεντροαριστεράς και σε κάθε περίπτωση πρέπει να παίξει τον δικό του ιστορικό ρόλο για να συνενωθούν οι διαφορετικές εκφράσεις, τα διαφορετικά κόμματα του προοδευτικού κόσμου» τόνισε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ο πρώην υπουργός μιλώντας στο Talk Radio και σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, είπε ότι «έχουμε υποστεί μεγάλη ήττα και γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όταν η ΝΔ έχει χάσει 13 μονάδες και ο κόσμος που θέλει να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του δεν έχει τι να ψηφίσει. Αυτό φαίνεται και στο μεγάλο ποσοστό της αποχής αλλά και όταν η αντιπολίτευση χάνει ψηφοφόρους κάτι δεν πάει καλά».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «όταν χάνεις σε χαλαρή ψηφοφορία και σε αριθμό πολιτών και σε ποσοστό δεν πας καλά. Η χώρα είναι σε κρίση και πρέπει να πάρουμε αποφάσεις και τελείως διαφορετική κατεύθυνση».

Επίσης, εκτίμησε ότι έγιναν πάρα πολλά λάθη στην προεκλογική περίοδο, με το κόμμα να υιοθετεί μια πολιτική ατζέντα που «δεν ενδιέφερε την κοινωνία».

Ο πρώην υπουργός υπεραμύνθηκε της θέσης του για ενιαίο προοδευτικό χώρο, τονίζοντας πως τα εκλογικά αποτελέσματα δείχνουν πως ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ μόνοι τους δεν μπορούν να μπουν σε τροχιά διακυβέρνησης. «Πρέπει να πάνε σε άλλες διαδικασίες, σε διαδικασίες σύγκλισης του κεντροαριστερού κόσμου και έκφρασης με ένα ψηφοδέλτιο» υποστήριξε ο κ. Σπίρτζης.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ