Σπίρτζης: Με εισιτήριο 1,40 ευρώ θα αγοράζεις 90 λεπτά διαδρομών

Στα 90 λεπτά της ώρας, από τα 70 που είναι σήμερα, αυξάνεται η διάρκεια του εισιτηρίου για τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα, ενώ παραμένει ίδια η τιμή της κάρτας απεριορίστων διαδρομών, όπως ανέφερε ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή στον Realfm 97,8.

Με αφορμή το γεγονός ότι από 1/1/2016 το κόμιστρο αυξάνεται στο 1,40 ευρώ, ο υπουργός Υποδομών δήλωσε ότι «τα εισιτήρια, παρότι αυξάνονται, λόγω του ΦΠΑ και όχι γιατί αυξάνουμε τα εισιτήρια -άρα το κόστος λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών- μένει σταθερή η κάρτα, την οποία χρησιμοποιεί ο κόσμος που πηγαίνει στο μεροκάματό του. Μένει ανέγγιχτη η πρόβλεψη που είχαμε κάνει για τη μετακίνηση των ανέργων δωρεάν. Και αυτό είναι σωστό. Και το τρίτο και σημαντικότερο είναι ότι ενώ ανεβαίνει λόγω του ΦΠΑ, θα αυξηθεί και ο χρόνος, θα επανέλθουμε εκεί που ήταν το εισιτήριο πριν μειωθεί, όπου μειώθηκε και ο χρόνος, βέβαια. Με αυτό το άλλοθι μειώθηκε ο χρόνος και μειώθηκε και το εισιτήριο. Και τώρα δεν είναι η τιμή του εισιτηρίου, είναι ο ΦΠΑ».

Στην επισήμανση ότι αυτό, το οποίο ενδιαφέρει εκείνον που μετακινείται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι ότι θα πληρώσει πιο ακριβά το εισιτήριο, ο ίδιος είπε: «Αυτός που μετακινείται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς καθημερινά, στις περισσότερες διαδρομές του δεν θα αυξηθεί, γιατί θα έχει κάρτα απεριόριστων διαδρομών».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ