Σπήλιος Λιβανός: Το βίντεο που οδήγησε στην παραίτησή του

Την πόρτα εξόδου από το κυβερνητικό σχήμα είδε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, εξαιτίας της αντίδρασής του στην απαράδεκτη αναφορά του δημάρχου Σπάρτης, Πέτρου Δούκα, για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007. Ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό και του ζήτησε εξηγήσεις, με τον κ. Λιβανό να παραδέχεται ότι θα έπρεπε να έχει αντιδράσει διαφορετικά. Ακολούθως έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού, η οποία έγινε αποδεκτή.

Να σημειωθεί ότι το βίντεο που “έκαψε” τον υπουργό και προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, προέρχεται από μία σύσκεψη στις 2 Φεβρουαρίου στη Σπάρτη σχετικά με τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληγέντες από τον παγετό, όπου έδινε το “παρών” και ο κ. Σπήλιος Λιβανός.

Στο βίντεο, που ήταν σε ζωντανή μετάδοση μέσω Facebook από την ιστοσελίδα lakones, και έφερε στη δημοσιότητα το ilialive.gr, εμφανίζεται ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, ο οποίος απευθυνόμενος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, καυχιέται για τα κατορθώματά του ως υφυπουργού Οικονομίας & Οικονομικών στην τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

“Όταν σου πει για τα θέματα αποζημιώσεων για τον παγετό, όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε όλους αυτούς που είχανε…” είπε ο κ. Δούκας. “Έχουν μείνει αξέχαστα αυτά…| ακούγεται κάποιος από τη σύσκεψη να λέει, ενώ ο νυν δήμαρχος Σπάρτης συμπλήρωσε: “Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι, εκεί που πέφταμε με 15% θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι”.

Στην παρέμβασή του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε: “Αυτό πρέπει να το απαντήσουμε, από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί… και υπολειπόμεθα ό,τι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιία”.

Να σημειωθεί ότι στις πυρκαγιές του 2007 στον νομό Ηλείας είχαν χαθεί 49 άνθρωποι, ενώ συνολικά οι νεκροί ήταν 84.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ