“Σπάει” το φράγμα των 10.000 κρουσμάτων – Σύσκεψη στο Μαξίμου

Τα κρούσματα του κορονοϊού αναμένεται να ξεπεράσουν το φράγμα των 10.000 την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες. Στις 14:00 έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα γίνει η εκτίμηση για την επιδημιολογική εικόνα.

Η αποτελεσματικότητα των μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες θα παρακολουθείται κάθε ημέρα, ενώ η επανεκτίμηση τους είναι στο τραπέζι.

Άλλωστε χθες, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης είπε σε συνέντευξη ότι «αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση χωρίς να ληφθούν κάποια μέτρα, τα κρούσματα θα εκτιναχθούν και θα φτάσουν σε πολύ μεγάλα επίπεδα. Μπορεί να… χτυπήσουν και τα 10.000».

«Οι μετρήσεις στα λύματα της Αττικής έδειχναν μια σταδιακή αύξηση και αυτή τη στιγμή έχει διπλασιαστεί το ιικό φορτίο σε σχέση με το τέλος Σεπτεμβρίου» τόνισε και πρόσθεσε ότι «συμβαδίζει το ιικό φορτίο στα λύματα με τα κρούσματα».

κορονοϊός-κρούσματα κρουσμάτων

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα απέκλεισε το ενδεχόμενο lockdown.

“Δεν εξετάζουμε θέματα οριζόντιων περιορισμών ακόμα και ανά περιοχές, διότι σε αυτή την περίπτωση ο κόσμος που είναι εμβολιασμένος θα δεχόταν υπέρμετρους περιορισμούς τη στιγμή που έχει εμβολιαστεί. Όλα τα μέτρα που συζητάμε είναι μέτρα που δεν θα αλλοιώσουν τη φυσιογνωμία της κοινωνικής και οικονομικής ζωής όπως υπάρχουν τώρα” είπε χαρακτηριστικά.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.