Σκυλακάκης στον Realfm 97,8: Δεν πρόκειται να κάνουμε προεκλογική διαχείριση της οικονομίας

«Τις ανησυχίες δεν τις συμμερίζονται οι μεγάλοι οίκοι αξιολόγησης. Αν ήταν κάποιος να ανησυχεί θα ήταν αυτοί. Πριν από τρεις ημέρες είδαμε αναβάθμιση  από τον Fitch και μάλιστα ήταν μη αναμενόμενη αναβάθμιση. Ο λόγος που την πήραμε ήταν ότι υπάρχει μια συγκροτημένη και σοβαρή οικονομική και δημοσιονομική διαχείριση» δήλωσε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.

«Εμείς κάνουμε συντηρητικές προβλέψεις, δεν πέφτουμε έξω στους στόχους, ούτε προς τα πάνω ούτε προς τα κάτω και όταν παρουσιάζεται δημοσιονομικός χώρος τότε μόνο κινούμαστε, όχι πριν παρουσιαστεί δημοσιονομικός χώρος. Ως τώρα όποτε είπαμε ότι υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, αποδείχθηκε ότι υπήρχε. Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Δεν πρόκειται να κάνουμε προεκλογική διαχείριση της οικονομίας. Όπως κάναμε από το 2019 και μετά, θα βοηθούμε. Η ακρίβεια είναι σε αυτή τη φάση η προτεραιότητα, όταν όμως υπάρχουν τα χρήματα. Όχι πριν» περιέγραψε ο κ. Σκυλακάκης. 

«Έχουμε πάρει 12 αναβαθμίσεις διαδοχικές. Είχαμε μεγάλη απόσταση όταν παραλάβαμε τη διακυβέρνηση από την επενδυτική βαθμίδα, είναι γνωστό. Η χώρα είχε περιπέτεια το 2015, που την έστειλε στα τάρταρα. Μέχρι να φτάσουμε στην επενδυτική βαθμίδα, δεν έφτανε να βγούμε από το μνημόνιο και την ενισχυμένη εποπτεία. Πρέπει να σκαρφαλώσουμε το βουνό που λέγεται απόσταση μέχρι την επενδυτική βαθμίδα. Τώρα είμαστε λίγο πριν την κορυφή» διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ