Σκουρλέτης: Υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει αυτοδύναμος

«Νομίζω πως υπάρχουν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις που μπορεί να οδηγήσουν το αποτέλεσμα των εκλογών να είναι τέτοιο ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει πρώτος και αυτοδύναμος» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο Πάνος Σκουρλέτης, προσθέτοντας ότι:

«Υπάρχει ένας καινούργιος πολιτικός χάρτης που διαρκώς μετασχηματίζεται τα τελευταία χρόνια. Το στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να μπορέσει να εδραιωθεί ως μια μεγάλη πλειοψηφική δύναμη της σύγχρονης αριστεράς (…) Δηλαδή μιας δύναμη η οποία θα είναι κοινωνικά γειωμένη, θα έχει ολοένα και πιο ισχυρούς δεσμούς με μεγάλες κοινωνικές κατηγορίες».

Ο κ. Σκουρλέτης συνέχισε λέγοντας: «Το στοίχημα για εμάς, η πρόκληση –και τότε θα θεωρούμε ότι έχουμε μια επιτυχημένη κυβερνητική θητεία, αυτή που θα προκύψει εννοώ από τις επόμενες εκλογές- είναι, αν μπορέσουμε παράλληλα να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα το οποίο θα ξεπερνάει τα ασφυκτικά όρια της συμφωνίας και ακριβώς επειδή θα βάζει νέους στόχους, θα ανακαλύπτει νέα πεδία κυβερνητικής παρέμβασης και δράσης. Θα διαμορφώνει μια άλλη εικόνα. Αυτή για εμάς είναι και η προσπάθεια διαμόρφωσης των όρων απεμπλοκής από τις πολιτικές της ακραίας λιτότητας».

Απορρίπτοντας το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλες πολιτικές δυνάμεις, όπως η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, και το Ποτάμι, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε:

«Νομίζω ότι μπροστά στα πεδία δράσης που έχει η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει κανείς αν μπορεί, να βρεθεί μαζί με άλλες δυνάμεις πάνω σε μια στερεή πολιτική βάση. Δηλαδή, όταν για παράδειγμα θες να χτυπήσεις τη φοροδιαφυγή, τη διαπλοκή, τις μίζες και τη διαφθορά, δεν νομίζω ότι μπορείς να βρεθείς σε αυτή την προσπάθεια από κοινού με το ΠΑΣΟΚ και με τη ΝΔ. Τουλάχιστον όπως είναι τώρα και για το ορατό μέλλον. Με βάση το γεγονός ότι το πολιτικό τους προσωπικό ήταν αναμεμειγμένο με τέτοιες καταστάσεις. Είναι μέσα στο DNA αυτών των κομμάτων όλα αυτά τα φαινόμενα που χαρακτήριζαν το πολιτικό σύστημα τις προηγούμενες δεκαετίες.

Θα μου πείτε το Ποτάμι… Το Ποτάμι το οποίο εμφανίστηκε ως ένας νέος πολιτικός σχηματισμός όλο αυτό το επτάμηνο ουσιαστικά υπήρξε η ντουντούκα των επιχειρημάτων των δανειστών».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ