Σκουρλέτης στον Realfm 97,8: Δεν είναι εξαίρεση η υπόθεση των Αγίων Αναργύρων – Φτάνουν τα κροκοδείλια δάκρυα

«Δεν είναι εξαίρεση η υπόθεση των Αγίων Αναργύρων» τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου σχετικά με τη νέα γυναικοκτονία που έχει προκαλέσει οργή και σοκ.

«Τόσο η στάση του αστυνομικού που έκανε βάρδια στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων και η απαθής στάση του σκοπού έξω, όσο και του αστυνομικού που ήταν στο τηλεφωνικό κέντρο δείχνουν ανθρώπους που δεν μπορούν να χειριστούν τέτοιου είδους καταστάσεις. Άρα υπάρχει ένα τεράστιο θέμα εκπαίδευσης αυτών των ανθρώπων. Μιλάμε για ένα σάπιο σύστημα που κατ’ επανάληψη έχει αποτύχει. Δεν είναι η εξαίρεση η υπόθεση των Αγίων Αναργύρων. Είναι πλέον ένα συχνό φαινόμενο που τείνει να γίνει κανόνας. Μιλάμε για ένα διογκούμενο ζήτημα και η Πολιτεία σηκώνει τα χέρια ψηλά» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε:

«Υπάρχει ένα διακριτό ιδιαίτερα κίνητρο σε μια γυναικοκτονία. Αποτυπώνεται στις εξουσιαστικές σχέσεις ενός άνδρα σε μια γυναίκα. Αυτό είναι πολύ παλιό, εντείνεται και δυστυχώς δεν έχουν γίνει βήματα όταν άλλα πράγματα έχουν βελτιωθεί. Πρέπει να αποτυπωθεί και νομικά αυτό το έγκλημα γιατί πρέπει ο δικαστής να γνωρίζει το υπόβαθρο, τα αίτια, τα κίνητρα του δολοφόνου – εγκληματία. Είναι απαραίτητο αυτό».

«Απορώ με την απάντηση της κυρίας Ζαχαράκη στη Βουλή που και ως γυναίκα δεν φαίνεται να συμμερίζεται κάτι τέτοιο. Για να μην πω για τις ανεκδιήγητες δηλώσεις του κ. Μηταράκη. Έχει τεράστιες ευθύνες και αυτός και ο σημερινός υπουργός, ο κ. Χρυσοχοΐδης» υποστήριξε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «έχουν γίνει πολλά στα χέρια του κ. Χρυσοχοϊδη. Έχουμε ένα σάπιο σύστημα σε αυτό το πεδίο, το οποίο πρέπει να αλλάξει».

Ο κ. Σκουρλέτης συμπλήρωσε ότι «μια γυναίκα καταφεύγει στο Αστυνομικό Τμήμα και μετά δεν ξέρει πού να πάει. Οι δομές που υπάρχουν, πώς συνδέονται με τα Αστυνομικά Τμήματα; Στους δικηγόρους που καλούνται σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν πληρώνει το κράτος το χαρτόσημο και τα βάζουν από την τσέπη τους. Φτάνει η περιγραφή, φτάνουν τα κροκοδείλια δάκρυα, χρειάζεται μια ριζική αναμόρφωση του συστήματος».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ