Σκουρλέτης: Μονόδρομος ο χωρισμός με τους διαφωνούντες – ΒΙΝΤΕΟ

“Η διαρκής διαφοροποίηση σε κοινοβουλευτικό επίπεδο δημιουργεί ένα ρήγμα που είναι αγεφύρωτο. Όταν αμφισβητείς συνολικά τις προθέσεις του άλλου και ουσιαστικά τον καταγγέλλεις ότι έχει αλλάξει στρατόπεδο, τότε ο χωρισμός είναι μονόδρομος” δήλωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι το σίγουρο είναι πως έχει προκύψει εκ των πραγμάτων η ανάγκη για εκλογές για δύο βασικά λόγους. “Ο πρώτος είναι γιατί υπάρχει μια αντικειμενική απώλεια σε σχέση με τη δύναμη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και κατ’ επέκταση της κυβέρνησης συνολικότερα. Έχει χάσει την πλειοψηφία πλέον, αυτό δεν μπορεί κανείς να το παρακάμψει. Και το δεύτερο που σχετίζεται με την ουσία της δημοκρατίας είναι το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κορμός μιας κυβέρνησης που καλείται να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα που δεν είναι αυτό στη βάση του οποίου εκλέχθηκε. Αυτό είναι μια τεράστια αντίφαση. Κατά συνέπεια υπάρχει το θέμα της δημοκρατικής νομιμοποίησης”. 

Ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να γίνουν πρώτα εκλογές και μετά συνέδριο, ενώ τόνισε ότι δεν έχει νόημα η διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης.

“Το συνέδριο πρέπει να είναι ανοιχτό, δημοκρατικού βαθύ προβληματισμού και αποτίμησης όλης της προηγούμενης περιόδου. Αν αυτό γίνει υπό συνθήκες μιας σκληρής εσωκομματικής αντιπαράθεσης τότε θα είναι σε βάρος του διαλόγου. Νομίζω ότι θα πρέπει να γίνει αφού ξεκαθαρίσει το τοπίο”. 

Αναφερόμενος στην Αριστερή Πλατφόρμα μίλησε για μια πολεμική από την πλευρά των στελεχών της ενώ σημείωσε ότι στις λίστες πρέπει να είναι αυτοί που συμφωνούν με το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που θα διαμορφωθεί. 

 Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι δεν βλέπει μετεκλογική συνεργασία με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

 

 

 Διαβάστε επίσης

 Λεουτσάκος: Προσωπικά θα επιθυμούσα μια συνεργασία με το ΚΚΕ – ΒΙΝΤΕΟ

Παπαδημούλης: Υποχρεωτική η ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών από τον Τσίπρα – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.