Σκληρή κριτική Δένδια για τα ποσοστά της ΝΔ

«Έχει χειροτερέψει κατά πολύ η μέτρησή μας μετά τις εκλογές. Αυτό δυστυχώς ήταν και αναμενόμενο και προαναγγελθέν από μερικούς από εμάς» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8 ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, κληθείς να σχολιάσει τη νέα υποχώρηση στα ποσοστά της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις.

«Δυστυχώς είναι όπως τα λέτε. Δεν είμαστε γοητευτικοί. Όχι απλώς δεν είμαστε γοητευτικοί. Έχει χειροτερέψει κατά πολύ η μέτρησή μας μετά τις εκλογές. Αυτό δυστυχώς ήταν και αναμενόμενο και προαναγγελθέν από μερικούς από εμάς. Γιατί; Γιατί δεν κάναμε αυτά τα οποία έπρεπε να κάνουμε. Ποιος είναι ο κριτής; Ο λαός. Ο λαός μας απέρριψε. Μας βαθμολόγησε πάρα πολύ κακά στις εκλογές. Μπορεί να είχε δίκιο ο λαός. Μπορεί να είχε άδικο ο λαός. Αλλά αυτός είναι το αφεντικό.

Τι θα έπρεπε να κάνουμε εμείς λοιπόν όταν το αφεντικό μας απέρριψε την πρόταση που καταθέσαμε; Να δούμε τι κάναμε λάθος μέχρι εκείνη τη στιγμή –γιατί εμείς διαχειριζόμασταν την εξουσία- και να επανατοποθετηθούμε με μια πιο φρέσκια πρόταση, την οποία η ελληνική κοινωνία να μπορεί να βαθμολογήσει θετικά. Εμείς δεν κάναμε τίποτα από αυτά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας και συνέχισε λέγοντας:

«Εμείς αυτό το οποίο κάναμε είναι ότι είπαμε ότι ‘κρατήσαμε’ και κατά συνέπεια ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε κάτι. Η ελληνική κοινωνία θα μετανοήσει, θα έρθει να μας ζητήσει συγγνώμη και θα μας επαναφέρει στην εξουσία –στην αρχή λέγαμε σε έναν μήνα, μετά λέγαμε σε τέσσερις μήνες, τώρα λέμε το Φθινόπωρο και τα γνωστά δικά μας. Δεν μπορούμε να πάμε μπροστά έτσι. Οφείλουμε να ξεκινήσουμε μια συζήτηση –και για να γίνει αυτό υπάρχει ευθύνη όλων των στελεχών της παράταξης. Γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί οι οποίοι επιτρέπουν με τη στάση τους να διατηρείται αυτή η τωρινή σιωπή και η αποδοχή ότι όλα είναι καλά και αύριο θα πάνε και καλύτερα. Φοβάμαι ότι αν συνεχίσουμε έτσι η ΝΔ θα καταστεί αδιάφορος πόλος. Δηλαδή και το 15% που μας δίνει η ελληνική κοινωνία σήμερα στις μετρήσεις, μήπως μετά από κάποιο χρονικό διάστημα το βλέπουμε κι αυτό από πολύ μακριά. Και έχουμε μια άλλη δύναμη στη θέση μας, η οποία θα μπορέσει να εκφράσει τις ελπίδες της ελληνικής κοινωνίας για να αντικαταστήσει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτηθείς σχετικά με το αν στα θέματα που πρέπει να συζητηθούν στη ΝΔ είναι κα το θέμα της ηγεσίας ο κ. Δένδιας απάντησε:

«Ναι, αλλά δεν είναι το πρωτεύον. Όσο και να ακούγεται περίεργο και προσχηματικό. Γιατί δεν είναι το πρωτεύον; Γιατί υπάρχει θέμα φυσιογνωμίας. Πλέον δεν είναι μόνο ότι έχουμε συρρικνωθεί αριθμητικά, έχουμε συρρικνωθεί και ποιοτικά. Μιλάμε σε ένα συγκεκριμένο πλέον κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας μόνο. Δεν έχουμε περιθώρια να αναπτύξουμε το μήνυμά μας» επεσήμανε ο βουλευτής της ΝΔ ενώ έκανε λόγο για «τεράστια ποιοτική μεταβολή» που «μετατρέπει τη ΝΔ σε κάτι άλλο, όχι στη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη».

Στο ερώτημα αν η ΝΔ έχει στρίψει το τιμόνι πολύ δεξιά, ο κ. Δένδιας απάντησε:

«Έχει στρίψει το τιμόνι συνολικά λάθος. Βεβαίως έχει πάει προς τα δεξιά και έχει αφήσει όλο το κέντρο… Συνολικά έχουμε συρρικνωθεί απολύτως. Πουθενά δεν είμαστε πλειοψηφικοί. Και το χειρότερο αυτού: Δεν θα γίνουμε απλώς ένα πολύ δεξιό κόμμα, θα γίνουμε ένα αδιάφορο κόμμα… Σιγά σιγά γινόμαστε κάτι που δεν ενδιαφέρει την ελληνική κοινωνία. Αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί».

Ακούστε το ηχητικό:

Χουντής: Δεν θα υπογράψουμε συμφωνίες μνημονιακού τύπου

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ